Carpatcement contribuie la dezvoltarea voluntariatului în județul Neamț

0

Miercuri, 25.11.2015 – Carpatcement a premiat câștigătorii concursului „Ora de Voluntariat”, desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean la nivelul şcolilor şi liceelor din judeţul Neamț.

 Proiectul „Ora de Voluntariat”, iniţiat de Carpatcement şi sprijinit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamț, a avut în centru ideea voluntariatului în sprijinul comunităţii. Această idee şi proiectul care i-a urmat a reieşit din discuţiile periodice pe care fabrica de ciment Tașca, parte a Carpatcement Holding, le poartă sub forma „Sfatului Bătrânilor” cu liderii locali şi judeţeni din zona în care îşi desfăşoară activitatea, printre aceştia numărându-se inclusiv reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar.

„Ne bucură foarte mult faptul că am reuşit să desfăşurăm acest proiect amplu, care se încadrează politicii noastre de responsabilitate socială şi viziunii legate de o dezvoltare sustenabilă a comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Inspectoratul Şcolar, căruia vrem să îi mulţumim pe această cale, s-a alăturat firesc proiectului având în vedere că sprijină aceleaşi valori ca şi noi: schimbarea de durată se face numai prin schimbarea mentalităţilor, începând de la educaţia copiilor”, a declarat domnul Marius Lupa, directorul Fabricii de ciment Tașca.

La concurs, desfăşurat în perioada septembrie-noiembrie 2015 şi care s-a încheiat miercuri, 25 noiembrie, cu premierea la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț, au luat parte peste 1.000 de elevi de toate vârstele din judeţ, din 30 de unităţi de învăţământ, şcoli generale şi licee. Elevii au fost coordonaţi de 51 de cadre didactice, diriginţi sau profesori care şi-au înscris clasele în concurs, rezultând astfel peste 40 de proiecte înscrise.

„Vrem să mulţumim companiei Carpatcement pentru ideea acestui proiect şi pentru sprijinul acordat în desfăşurarea lui. Succesul activităţilor a fost unul deosebit, dovadă şi numărul mare de participanţi. Dar succesul acţiunii nu ar fi fost atât de mare fără implicarea elevilor şi a profesorilor, ceea ce arată că ei sunt pregătiţi să fie responsabili social, având nevoie doar de mici impulsuri în această direcţie, pe care noi suntem deschişi să le oferim”, a declarat şi domnul Viorel Stan, Inspector Şcolar General.

Activitatea, deschisă tuturor profesorilor şi elevilor din judeţ, a constat în desfăşurarea unei ore de voluntariat în sprijinul comunităţii, tema acesteia fiind complet la alegerea participanţilor. Conform regulamentului, înscrierea în concurs s-a făcut prin simpla trimitere a unei descrieri a acţiunii şi a câtorva poze ilustrative către organizatori.

Colectivul de evaluare a proiectelor, alcătuit din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi ai Carpatcement, a apreciat originalitatea, beneficiarii direcţi, impactul comunitar, dar şi impactul simbolic al fiecărei acţiuni în parte. Împrumutând metodologia de premiere a Inspectoratului Şcolar, au fost desemnate locurile I-III şi 12 menţiuni, restul participanţilor primind diplome de participare. Primele trei locuri au fost premiate cu câte o tabletă.

Locul I a fost câştigat de domnul profesor Mihai Togan, de la Liceul „Carol I” Bicaz. Echipa dânsului a revopsit marcajele turistice montane din zona Neagra-Dochia, în Masivul Ceahlău. Locul al II-lea a fost obţinut de doamna profesoară Maria Poenaru, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Nicolau” Români, care a confecționat și plasat în pădure căsuțe din lemn pentru păsări. Pe locul al III-lea s-a situat doamna profesoară Marina Sima de la Școala Gimnazială „Episcop Melchisedec Ștefănescu” Gîrcina, care a reciclat împreună cu elevii săi obiecte folosite, transformându-le în obiecte de decor pentru curtea școlii.

„Mulţumim atât companiei Carpatcement cât şi Inspectoratului pentru această iniţiativă, care ne-a oferit ocazia de a arăta ce putem face pentru comunitate. Nu este prima oară când noi la liceu desfăşurăm astfel de activităţi, doar că acum ne-am mobilizat mai mult ca de obicei, impulsionaţi fiind şi de competiţia cu celelalte echipe, care au avut proiecte dintre cele mai interesante şi cu impact comunitar”, a declarat domnul profesor Mihai Togan.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat „Ora de Voluntariat”, dar mai ales impactul în comunitate şi valoarea ei simbolică, cu potenţial de a servi drept exemplu, organizatorii îşi propun să extindă proiectul în viitor.

Despre Carpatcement

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieţei de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 52.000 de angajaţi în 2.500 de locaţii, în peste 40 de ţări.

Cu un total al investiţiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. În ţara noastră, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate