Carmen Suciu, despre realizările Asociației Umanitare „Născută Înger” și planurile de viitor

1

Despre Asociația umanitară Născută Înger din Piatra-Neamț se pot spune foarte multe lucruri. La fel și despre Carmen Suciu, voluntarul de primă linie al Asociației, un suflet neobosit și plin de iubire pentru semeni. Publicația ziarpiatraneamt.ro s-a alăturat activității acestei Asociații prin promovarea cazurilor grave de natură socială sau medicală și pe această cale dorim să le mulțumim tuturor cititorilor noștri care au răspuns imediat apelurilor umanitare și au donat bani sau diverse lucruri pentru sprijinirea Asociației Născută Înger și a cazurilor pe care le gestionează. Sperăm într-o bună colaborare și în viitor și că din ce în ce mai multe persoane se vor implica, în măsura în care au posibilitatea, în salvarea de vieți.

Mai jos, un interviu cu doamna Carmen Suciu, un om extraordinar care și-a făcut un scop în viață salvarea unor suflete care au avut neșansa să se nască în familii fără posibilități, bolnavi, bătrâni, copii ai nimănui.

Pentru început, aflăm care sunt principalele realizări ale Asociației Născută Înger în prima jumătate a anului 2018:

Fiecare zi trăită în iubire de Dumnezeu și om este o realizare, după părerea mea. Am demarat anul în forță, mai ales că am lucrat până pe 31 decembrie 2017. Nu mă plâng, dimpotrivă, decembrie îmi plânge în suflet mereu. Așa, fiind lângă cei aflați în dificultate îmi este mai ușor.

Pe lângă fiecare zâmbet primit zilnic de la omul care cere ajutor și îi sunt alături, realizarea cea mai mare a sufletului meu în acest an este Raul, băiatul diagnosticat cu leucemie. Mi-ați fost alături din primele zile când am început lupta contra cronometru pentru vindecarea lui. Împreună cu cei care ne-au susținut, dar mai ales cu medicii, am reușit să-l salvăm. A fost un drum dificil, uneori mă trezeam noaptea și mă întrebam de unde mai fac rost de bani pentru medicamentele lui naturiste care sunt destul de scumpe. Însa Dumnezeu mi-a trimis oameni, mai ales pe Florența Ilie, draga mea prietenă, care să mă susțină în acest proces de vindecare lung și costisitor. Acum este bine, chiar putem spune vindecat.

Altă realizare care mi-a umplut sufletul de bucurie este casa de tip familial din Dochia, obținută în mod gratuit de la o voluntară plină de dăruire, Dana Diaconu, unde am reușit să aduc familia Cojocaru Gabriela din Roman. Aceștia abandonaseră așa-zisa locuință de la vestitele „Grajduri” și trăiau într-o casă părăsită, la marginea municipiului Roman, dormind în frig, pe ciment. Cristi, unul dintre copii, este în scaun cu rotile, suferind de tetrapareză spastică. Două mame și patru copii și-au regăsit liniștea în această casă, unde trăiesc cât de cât decent. Am primit un imens ajutor din partea domnului inginer Mihai Tărâță, de la Asociația „Culiță Tărâță” care a utilat această casă cu tot ceea ce este necesar: electrocasnice și alimente. Am reușit să găsesc și mobilă, îmbrăcăminte, cele necesare unui trai, inclusiv căruț cu rotile pentru Cristi. În septembrie îl voi înscrie pe Leonard, băiatul de 13 ani la școală, și pe cel de cinci ani la grădiniță. Așa le dăm șansă integrării în societate.

O altă realizare este proiectul „Inimi pentru Inimioare” unde am reușit ca 10 copii cu afecțiuni cardiace să fie investigați de un specialist din Tîrgu-Mureș. Din păcate, pentru trei dintre ei mai avem de luptat până îi vedem sănătoși. Faptul că în multe cazuri grave, grele mi s-a alăturat Asociația „Culiță Tărâță și m-a sprijinit necondiționat este un lucru care îmi umple sufletul de bucurie.

Trebuie să amintesc și de proiectul „Vioară pentru Alin” organizat în februarie, de Festivalul „Ella Suciu” ediția 2, unde împreună cu grupul Friends Forever de la Liceul Victor Brauner, trupa Got-X Barlad, Los Anonimos Piatra Neamt, un grup de elevi ai Școlii de muzică „Sergiu Celibidache” Roman, doamna Ioana Cristina Ciobanu, Monica Sofron – Asociația Umanitară Codrin, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț, Asociația ,,Culiță Tărâță” Piatra-Neamț, Roman TV, Ziar Piatra Neamț, am reușit să oferim două viori fraților Mărgineanu Alin și Codruț, să-i trimitem în tabără și să asigur tratamentul și regimul alimentar lui Alin. Apoi să investigăm cei zece copii cu afecțiuni cardiace, să le asiguram tratamente, alimente, îmbrăcăminte etc.

Am reușit să susținem familia Grădinariu Ghiocel, să-l ajutam pe tată, care, fiind diagnosticat cu neoplasm laringian, avea și are nevoie de ajutor financiar. Am reușit să-l ducem la medici și să luptăm pentru șansa lui la viață. Un alt caz este al Gabrielei Moscu, mama cu cinci copii care este bolnavă de cancer la sân. Îi suntem alături lună de lună cu bani, alimente, îmbrăcăminte, medicamente.

Sfintele Sărbători Pascale au adus multă bucurie în casele celor aflați în nevoi, am reușit să oferim cele necesare în peste 50 familii din trei județe, Neamț, Vaslui și Iași. De asemenea, am ajutat la tipărirea și lansarea cărții ,,Fără Prihană”, carte scrisă de un băiat care la 20 de ani a plecat alături de îngeri în urma unui accident rutier. Mulțumesc doamnei Stoica Dorina pentru ajutorul neprețuit în realizarea acestui proiect. Fondurile sunt pentru cazurile asociației, mai ales că părinții lui Ionuț Bucșa, Nela și Doru, sunt voluntari de nădejde.

Un alt lucru notabil este renovarea și amenajarea apartamentului oferit de tatăl meu, Suciu Emil, în mod gratuit pentru patru dintre studenții susținuți în cadrul bursei sociale ,,Ella Suciu”, lucru posibil cu ajutorul domnului inginer Mihai Tărâță. Echipa „Voluntarii Îngerilor” s-a mărit, împreună reușind să aducem iubire și lumină acolo unde nu sunt.

Avem acorduri de parteneriat cu primăriile Bodești, Dochia, cu Asociația Culiță Tărâță, cu Roman TV, Liceul Victor Brauner. Avem copii vindecați în spitalul Sfânta Maria Iași, dar mai ales am reușit ca cei trei micuți cu afecțiuni cardiace severe să fie operați în spitalul Marie Curie București de o echipă de specialiști coordonați de doamna doctor Filip Cristina.

O alta realizare pentru care sunt fericită este faptul că am convins unii dintre voluntarii mei să-și continue studiile. Mai amintesc și de salvarea vieții Brândușei, mama cu miastenia gravis. Acum se află într-un centru specializat în astfel de boli și este bine.

Și realizări sunt multe care zilnic îmi dau forța de-a zâmbi, de a-mi umple sufletul cu multă bucurie. Mulțumiri am pentru cei care mă susțin în fiecare cauză și proiect, pentru voluntarii mei, pentru Dumnezeu și îngeri, deopotrivă.

Pentru că rezultatele de până acum sunt notabile, cu siguranță urmează planuri îndrăznețe de viitor. Iată mai jos ce și-au propus Asociația Născută Înger și Carmen Suciu pentru următoarea perioada:
Două dintre proiectele pentru care mă lupt să le realizez cât mai repede sunt Centrul de Incluziune Socială „Ella Suciu” și înființarea unei alte case de tip familial unde pot aduce copiii bolnăviori, mai ales cei care necesită îngrijiri post operatorii.
Vreau să termin facultatea și să reușesc să rezolv cât mai multe cazuri socio-medicale și sociale, să îmi pot susține în continuare „bunicii”, studenții și cazurile care necesită ajutor de lungă durată. De asemenea, urmează să scot de sub tipar cartea ,,Suflet Viscolit”. Îmi doresc să fiu ca o punte între oameni, să reușim să oferim iubire și lumină acolo unde s-a pierdut. 

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

A consemnat Mihaela Iosub

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ruxandra Laiu spune

    Este extraordinara implicarea acestui om, Carmen Suciu, dăruirea si convingerea in existenta unei lumi plină de iubire! Cunoscand-o îndeaproape de catva timp, fac apel către toți cei care o cunosc si consider ca este momentul rasplatei. Pe 15 august trebuie sa plece la Kiev, pentru un tratament ce ii este vital. Dincolo de greutățile pe care i le-a adus viața si peste care a reușit să treacă cu încredere, a suferit de un transplant de rinichi. Singurul ei rinichi in acest moment. Fără tratamentul din Kiev viața ii este pusă în pericol. Haideti sa o ajutam cu toții. Suma de care are nevoie este de 2000 euro. Fiind un om, putin spus modest, nu îndrăznește să spună despre situația ei. Rog redacția Ziar Piatra Neamț sa publice acest mesaj si sa preia raspunsurile cititorilor. Mâine voi transmite contul in care pot fi donati banii. Va multumesc pentru incredere si sper din tot sufletul sa o putem ajuta pe Carmen. Ruxandra Laiu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate