Care sunt produsele indispensabile pentru o manichiură impecabilă?

0

În zilele noastre, aparența este un lucru foarte important, cartea de vizită a oricărei femei, dar și oricărui bărbat. Iar mâinile fac și ele parte importantă din acest ansamblu. Din acest motiv, să ai grijă de ele nu este doar o chestiune ce ține de frumusețe, dar este și o modalitate în care avem grijă de imaginea noastră.

Asta nu înseamnă însă că trebuie să mergi la salon în fiecare săptămână. Cu ajutorul unui material potrivit și al unor gesturi potrivite poți să te bucuri de cea mai reușită manichiură la tine acasă. Și pentru ca munca ta să fie cât mai ușoră, ai nevoie de unele produse indispensabile, printre care se numără și forfecuțe pentru cuticule.

Pila pentru unghii

Este un accesoriu extrem de important atunci când vine vorba despre a pili, a modela și a face ca unghiile să arate impecabil. Există modele de diferite forme cu nuanțe și mărimi diferite. Pot să fie din carton, din lemn, din plastic, sticlă sau inox. Cele mai folosite însă sunt cele din lemn sau carton, foarte ușor de manipulat, extrem de practice și de economice.

Forfecuța pentru cuticule și pentru unghii

Atunci când vine vorba de manichiură, trebuie să știi că există trei tipuri de forfecuțe de unghii: clasică, cu vârf drept și cu vârf curbat. Ceea ce diferențiază foarfeca curbată de celelalte două modele este faptul că este folosită pentru a obține o formă curbată a unghiilor și pentru a realiza mai bine curbura unghiilor. Există și trei tipuri de forfecuțe pentru cuticule: clasică, ascuțită și cu vârf mai bont. Vei avea nevoie de aceste tipuri de foarfece pentru a îndepărta cuticulele inestetice, precum și pielea moartă din jurul unghiilor.

Cleștele pentru unghii

Cleștii pentru unghii sunt alte accesorii indispensabile pentru cele mai frumoase unghii. Acestea sunt mai rapide și mai precise decât foarfecele. Marele lor avantaj este forma lor predefinită și presiunea uniformă exersată care nu lasă unghiile să se distrugă. Sunt cea mai bună alegere și aunci când unghiile sunt foarte tari.

Instrumentele sau cuțitele și bețișoarele pentru cuticule

Pentru a realiza o manichiură frumoasă acasă, este esențial să știi cum se întrețin cuticulele. În timpul procesului de manichiură, vei avea nevoie și de bețișoare de cuticule din lemn, cauciuc sau oțel inoxidabil. Se folosesc pentru a împinge cuticula mai departe sub unghie pentru a evita riscul de a te răni la tăierea cuticulelor. Vârful nu este de obicei deosebit de ascuțit, astfel încât pielea poate fi împinsă înapoi ușor și fără durere. Uneori, bețișorul sau cuțitul pentru cuticule este folosit și pentru a îndepărta murdăria rămasă sau lacul rămas pe unghii.

Produsele de întreținere pentru un set de manichiură

Pentru a putea profita de un set de manichiură cât mai mult, este necesar să se întrețină în mod regulat toate instrumentele din el. Cel mai adesea, unele produse de curățenie sunt incluse în set pentru a curăța și dezinfecta toate produsele de reziduuri înainte de următoarea lor utilizare. Dacă setul nu le conține, se poate folosi și un dezinfectant.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate