CARE-I SCOPUL TOALETĂRII COPACILOR STRADALI?

5

An de an, copacii stradali sunt jumuliţi şi mutilaţi cu drujba, într-o manieră destul de brutală, de către nişte oameni care nu par furioşi. Imaginea bulevardului primează. Fără îndoială, pe locul trei se situează şi siguranţa pietonului, la Piatra Neamţ. La nevoie, putem exemplifica, fără să politizăm, deşi un incident, cu prăbuşirea unui arbore toaletat era să curme viaţa unor trecători, în urmă cu un an de zile, chiar pe trotuarul care găzduia sediul PDL! Un dendrolog priceput poate aprecia, competent, când există riscul prăbuşirii unui copac peste capota unui autoturism, sau chiar în capul unui trecător inocent. În ecuaţia toaletării, expertul primăriei trebuie să evalueze şi ce se poate întâmpla cu un arbore tratat agresiv(toaletat à la Piatra Neamţ) în condiţii de secetă! Imaginile alăturate ne scutesc de alte comentarii(Vezi foto nr. 1, 2 şi 3).

Fără îndoială că scopul toaletării este altul decât cel de a asigura sănătatea controlată a unui copac lipsit de apărare, ori siguranţa pietonală. Imaginea următoare probează, printr-o stampilă de pădurar(vezi foto nr. 4), că destinul necuvîntătoarelor cu frunze este altul, poate chiar soba cu lemne.


TEXT ŞI FOTO: MIHAIL-SORIN GAIDAU

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Si in sectorul 4 Bucuresti se mutileaza copacii spune

  Toaletarea copacilor se face primavara sau toamna tarziu cand acestia nu au frunza, nu mai mult de 20% caci altfel se vor usca sau umple de daunatori, si nu coroana de deasupra.

  Toti necalificatii si inadaptatii ajung sa lucreze in primarii, atat in functii de raspundere cat si in cele de executie. Interesul este sa scapam de pericolul copacilor monstri, sa avem parcari cat mai multe si cat mai aproape de scara si cat mai mult material lemnos in interes personal (bustenii mai grosi sunt indesati in duba cu macara, fara sa se vada) sau electoral (ajutoare de incalzire pentru asistatii sociali).
  Iata cum se face toaletarea copacilor cu profesionalism:

  http://www.youtube.com/watch?v=tkVkLB4ap3I&feature=related

 2. nationalistu` spune

  ADMIN : Nu are legatura cu subiectul . Ultimul avertisment .

 3. popa gheorghe adrian spune

  IN LUME LA UN INTERVAL DE 50-100 DE ANI S-AU INTAMPLAT ANUMITE FENOMENE…razboaie, revolte, lovituri de stat, rascoale…etc EU AM CREDINTA STIMATI CITITORI CA NU PESTE MULT TIMP 5-10-20 DE ANI ACESTI GOLANI DENUMITI PORTOCALII VOR RASPUNDE PENTRU CE AU FACUT. Iar daca multi dintre noi cred ca vor trece in nefiinta ii asigur ca acestia AU COPII si daca tatal lor nu s-au gandit la ei cand au pus stapanire pe bani, oameni..etc acestia vor plati cu varf si indesat, desi nu sunt pacatele lor. ISTORIA SE REPETA INTOTDEAUNA, iar securistii din romania, si ce-i mai grav SRI-isti iti spun deschis…” ramane copilul, nu ne facem griji, cineva va plati”. EU CRED CA IN VIATA ASTA NU VOI INCHIDE OCHII PANA NU VOI REALIZA SCOPUL STUDIILOR MELE : DREPTATEA. Multi o vor traduce in razbunare, nici pe departe. Dreptatea este mult mai cruda pentru astfel de oameni decat razbunarea. Ganduri bune tuturor!

 4. terente spune

  inaintea lui pynalti orasul p.neamt avea ca simbol turistic bulevardul cu castani.era extraordinar ca venind cu trenul si coborand la gara sa pleci pe jos sa te opresti la acea caprioara sa bei apa apoi sa privesti minunatii de castani.desigur in grandomania lui stefan a trecut la indepartarea acelui simbol si sub motivul ca este neplacuta floarea de castan si apoi castanele pe jos a creat acel peisaj sinistru din padurea spanzuratilor a ciuntit toti castanii in scopul firesc de a se usca.specialistii lui peste de la silvic(gasca organizata)au inceput a spune minciuni ca este extraordinara aceasta toaletare(taiere)si ca acei castani nu se vor usca ci din contra se vor revigora.REZULTATUL CIOCANELE DESTEPTILOR PE CASTANII USCATI SI BUCURIA NEBUNULUI CA SCAPA DE SIMBOLUL ORASULUI P. NEAMT.TOT LEGAT DE SIMBOLUL ECHIPEI DE FOTBAL CEAHLAU CARE ARE URS SI CAPRIOARA ACESTI BOLNAVI IAU VOPSIT PORTOCALIU.DECI ASA A APARUT URSUL PORTOCALIU.DAR VA VENI SI MOMENTUL INTRARII IN NORMALITATE.

 5. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Doresc să mai precizez un amănunt mic de tot: Copacii au fost strangulaţi de instalaţii electrice dintr-un moft politico-sentimental, sosit din primăria Piatra Neamţ. Banii rezultaţi sunt făcuţi cadou unei anumite persoane cu un tată suspendat? Luminile festive ale municipiului nostru ard aproape permanent, de la Sf. Crăcun la Sf. Paşti, cu o pauză de lucru de vreo trei-patru luni. Totuşi, se strâng bani frumoşi, pentru buzunare necontrolate suficient. Criminalul economic care a dispus acest aranjament nu a fost luat la scuturat, deocamdată. Dar nici mult nu mai are.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate