Care este adevărul despre numărul de infectați cu coronavirus din Neamț

3

Autoritățile se folosesc de matematică să vă spună cât de gravă e situația cu rata infectărilor și noi o să vă explicăm tot cu aceeași matematică, dar mai clar.

Când autoritățile vă spun că rata infectării este de 6 la mie asta înseamnă 0,6% adică sub 1% din populația zonei respective.

Când autoritățile vă spun că sunt 100 de cazuri de depistați COVID într-o zi în Neamț e bine să știți că județul are 5 orașe și 78 de comune adică 83 de localități. Deci când avem 100 de cazuri pe zi înseamnă că avem, matematic, în Neamț o medie de unul sau două cazuri pe localitate.

Dacă adunăm toate cazurile de COVID din Neamț din ultima lună de zile adică o medie de 100 de cazuri pe zi ori 30 de zile = 3.000 de cazuri, raportat la populația județului care e de 450.000 de locuitori, înseamnă că într-o lună de zile a fost contaminat COVID un procent de aproximativ de 0,6. Asta înseamnă că dacă se menține rata de 100 de infectați pe zi, ca să se infecteze toată populația județului ar dura mai mult de 10 ani.

Aceste cifre prezentate cu mai puțină panică nu înseamnă că virusul nu există și nu este periculos. Respectați toate regulile, dar înțelegeți care este adevărata dimensiune a pandemiei.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Cristian spune

    Cel mai corect ar fi însă, să nu facem jonglerii cu cifrele…

  2. Cristian spune

    Dacă tot e să ne jucăm de-a cifrele, ce-ar fi să luăm în considerare, de exemplu, numărul actual de reproducție (R) de la nivelul județului Neamț, aplicat la „minuscula” sută de pozitivi ? Reiese că raționamentul articolului ar putea să fâsâie într-un an și-o lună, iar în cel mai bun caz în cinci ani și-o lună. P. S. Dacă tot ne jucăm de-a cifrele, baremi să prezentăm problema în multilateralitatea ei….

  3. Ion spune

    În sfârșit o dat domnul să se găsească un reprezentant mass-media să prezinte situația reală, fără dramatizare și panică. Nu v-a luat decât aprox 8 luni să prezentați situația în mod obiectiv fără fugă după senzațional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate