Caravana mobila “O sansa pentru viata” vine in Piatra Neamt

1

• O noua caravana mobila “O sansa pentru viata” incepe in data de 3 septembrie si se va derula in 18 orase mari din Romania.

• Programul sesiunilor de donare de sange este afisat pe site-ul proiectului www.pentruviata.com.

• Renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, organizarea a 100 de sesiuni mobile de donare benevola de sange, la nivelul intregii tari, pana la sfarsitul anului 2013 si promovarea donarii prin difuzarea unui spot TV, sunt obiectivele acestei etape a programului “O sansa pentru viata”.

Piatra Neamt, 2 septembrie 2013 – Asociatia React si Vodafone Romania anunta inceperea sesiunii de toamna a caravanei mobile “O sansa pentru viata”. Astfel, in perioada septembrie – noiembrie, vor fi organizate noi sesiuni de donare de sange in urmatoareleorase: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova,Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Slatina, Targoviste,Timisoara, Targu Mures.

Aceasta caravana face parte din campania de promovare a donarii benevole lansata in cadrul programul “O sansa pentru viata”, in iunie 2013. Ea vizeaza in principal publicul altruist si tinerii din intreaga tara dispusi sa contribuie la salvarea de vieti omenesti fara a primi recompense materiale (bonuri de masa).

Datele si locatiile primelor 41 de sesiuni de donare de sange programate sunt deja afisate pe site-ul proiectului www.pentruviata.com, urmand ca pe masura ce se confirma noi sesiuni de donare acest program sa fie completat sau modificat. Tot pe site-ul proiectului, cei care doresc, se pot inscrie ca potentiali donatori urmand a fi contactati in momentul in care caravana mobila ajunge in orasul in care acestia locuiesc. De asemenea, institutiile, companiile si organizatiile nonguvernamentale care doresc sa se implice in campanie prin organizarea de sesiuni de donare la sediile lor sunt invitate sa contacteze organizatorii.

“Foarte multi oameni sunt constientide faptul ca zilnic, mii de pacienti au nevoie de transfuzii de sange sau de preparate sangvine, pentru a supravietui. Din pacate, prea putini reusesc sa faca pasul urmator, sa mearga la centrele de transfuzii sanguine judetene si sa doneze sange. In acesta toamna ne propunem sa-i mobilizam, sa-i aducem in caravana noastra mobila si sa le oferim sansa de a salva vieti“ a spus Anca Stefan, presedintele Asociatiei React.

Nevoia de sange si produse sanguine sigure este in crestere in fiecare an astfel incat sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care doneaza din responsabilitate fata de semeni si societate. Noua etapa a programului national de donare de sange “O sansa pentru viata”, lansata in iunie 2013,raspunde acestei nevoi prin cele trei componente ale sale: lansarea unui spot TV pentru promovarea donarii de sange, renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, astfel incat donatorii sa poata dona in conditii depline de siguranta si confort si organizarea de caravane mobile in cadrul carora publicul larg va putea dona sange fara a primi recompense materiale.

Prima caravana mobila din cadrul acestei etape a avut loc in luna iulie si s-a derulat in 11 orase. In cadrul celor 17 sesiuni de donare mobila organizate, mai mult de 400 de persoane si-au exprimat dorinta de dona sange fara a obtine bonuri de masa. 291 dintre acestia au donat cate 450 ml de sange, restul fiind respinsi din motive medicale sau din ratiuni legate de siguranta donatorului.

Persoanele care doresc sa doneze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani;greutate intre 50-100 kg femeile si 60-100kg barbatii; sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice si chirurgicale si sa nu aiba/sa nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii;femeile nu trebuie sa fie insarcinate, in perioada de lauzie sau in perioada menstruala etc. Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe site-ul proeictului.
Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 a fost renovat parterul Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste 300.000 de Euro

***

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienti, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicatii mobile din lume dupa venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienti, la 30 septembrie 2010. In prezent, Vodafone are divizii in peste 30 de tari pe 5 continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativa, Vodafone sustine programe de protectia mediului, sport, cultura, programe pentru salvarea de vieti omenesti in situatii de urgenta. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Si cine ma asigura pe mine ca smecherii astia doneaza mai departe spitalelor sangele recoltat si nu-l vand Min. Sanatatii ?? Suntem in Romania,tara tuturor posibilitatilor. Vodafone,la profiturile pe care le face, putea foarte bine sa cumpere acest sange si atunci facea doua lucruri bune : 1. mai dadea de-o gustare catorva mii de oameni, 2. mai salva cateva sute de vieti. Intreb si eu ca …..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate