Canibalii din politica nemțeană

3

De ani de zile privesc scena politică nemțeană și într-un final am găsit un termen de comparație. Am găsit paralela.

Analizând cu atenție toate partidele care s-au perindat prin Neamț și mai toți politicienii, am găsit un element comun. Absolut toate partidele de până acum au în comun canibalismul politic. Toate și-au canibalizat liderii. Cei care au scăpat de a fi devorați de propriile partide au fost doar cei care au ieșit din politică cu picioarele înainte sau cu mâinile în cătușe. În rest, niciunul nu a scăpat.

Acest canibalism politic are la origini un singur motiv. Toți liderii canibalizați s-au înconjurat de pupincuriști incompetenți, iar în politică pupincuristul este definit ca fiind ”un om de încredere”, așa cum se mint singuri unii politicieni fără să înțeleagă că un canibal politic, când te pupa în fund de fapt te gustă și abia așteaptă momentul în care să te prindă că dormi sau ești rănit ca să te muște.

Până ce clasa politică nemțeană nu va produce anticorpii care să rejecteze pupincuriștii și să pună în locul lor oameni nu neaparat foarte competenți, dar măcar cu demnitate și onoare, istoria se va repeta la infinit și orice lider politic nemțean va rezista până în momentul în care va fi rănit și canibalii din jurul lui vor simți mirosul de sânge și posibilitatea de avansare prin uzurpare.

Așadar, dragi politicieni nemțeni, pupatul în fund este doar modul în care un canibal gustă sau adulmecă hrana. Pupatul în fund este  primul semn că veți fi halit de pupător cu prima ocazie.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Stefan spune

  Nu chiar toti au fost „canibalizati!Unii rezista bine-mersi in toate partidele si legislaturile, chiar daca sunt acuzati de primire de spagi.Altii sunt abonati perpetui la contracte si finantari publice, iar gasca din deconcentrate si institutii o duce foarte bine!

 2. Alex spune

  Felicitari!

 3. Ether Traveler spune

  Suna umoristic desi inteleg agrivitatea realitatii.

  Eu credeam ca la reprezentarea hollywood-stil eram „vampiri”.. Ce conteaza, sensul definitiei nu este departe de acela al „canibalismului politic” sau antisocialistului (vezi definitia in limba engleza pentru „antisocial”) sau a psychopatistului.
  Inca se mai cauta…

  Ca sa va usurez ceva-cumva bagajul de cunostiinta, acest fenomen este cunoscut pe plan mondial cu radacini in mii de ani in urma dar cu absoluta evidenta vizibila si palpabila in ultimele decenii.
  In floare la timpul curent, adica acum.
  Mult succes!

  P.S. I-mi pare rau ca nu contribui cu o reactie total constructiva dar poate prin alegerea de a intelege (si adancire in informatie) fenomenul actual in cadrul #elitist politic, este o sugestie intr-o directie constructiva.
  De la una vine alta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate