Candidatul independent la Primăria Piatra Neamț, Alin Lehăduș, răspunde la plângerea PNL

0

Alin Lehăduș, candidat independent la Primăria Piatra Neamț, a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că a fost reclamat la Biroul Electoral Municipal de către echipa PNL și primarul Andrei Carabelea. Motivul plângerii se referă la un video publicat recent de Lehăduș, în care apare Sebastian Burduja, ministru și actual candidat PNL la Primăria București, invitând în 2016 românii să susțină candidați independenți.

PNL acuză utilizarea neautorizată a unui video

PNL susține că Lehăduș a preluat abuziv și nelegal video-ul, aducând atingere imaginii și vieții private a lui Sebastian Burduja. Mai mult, aceștia au sesizat și Ministerul Digitalizării, invocând prezența unor elemente false și deepfake în materialul video.

Lehăduș răspunde acuzațiilor

În replică, Lehăduș a subliniat că video-ul incriminat este public și a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a lui Sebastian Burduja pe 3 octombrie 2016. Lehăduș a argumentat că, conform deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 4546/2014, Facebook-ul este un spațiu public și nu necesită acordul prealabil pentru folosirea conținutului. Candidatul independent a subliniat că nu a sugerat niciodată că Burduja îl susține, ci doar a invitat publicul să asculte sfatul unui important politician local din trecut.

Decizia Biroului Electoral Municipal

Biroul Electoral Municipal a respins plângerea PNL ca fiind neîntemeiată, confirmând astfel că Lehăduș nu a încălcat nici o lege prin publicarea video-ului respectiv. Lehăduș a concluzionat că acest incident demonstrează cât de mult a deranjat prin candidatura sa, atât în rândurile PNL, cât și ale altor partide.

Pentru mai multe detalii, accesați postarea originală a lui Alin Lehăduș aici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate