Când vor începe lucrările la culoarele de mobilitate. Primarul Andrei Carabelea: „Trebuie să ne împrietenim cu utilajele și să ne obișnuim cu lucrările din jurul nostru” – Material VIDEO

3

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 3 iunie, primarul Andrei Carabelea a anunțat semnarea contractelor pentru execuția lucrărilor pe coridoarele de mobilitate principale din municipiul Piatra Neamț:

Mă bucur că astăzi putem anunța semnarea contractelor pentru execuția lucrărilor pe coridoarele de mobilitate principale din oraș. (…) Sunt cele mai importante lucrări din ultimele 3 decenii pentru că reprezintă un pas esențial în modernizarea orașului, în accesibilizarea orașului și în dezvoltarea și susținerea unor metode de deplasare cât se poate de moderne.

Am încheiat evaluarea pe această licitație – o licitație în valoare de 90 de milioane de lei – organizată pe trei loturi, și ne referim la cele trei axe principale de mobilitate: lotul I care este cuprins pe bulevardele Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu și Traian, între mall-ul Shopping City și Liceul Gheorghe Cartianu, de asemenea lotul II este reprezentat de Bulevardul 9 Mai și Dimitrie Leonida (varianta între Gară și bretelele de la 1 Mai), precum și lotul III care este reprezentat de Strada Mihai Viteazul, de la Sala Polivalentă până la podul peste Orion, inclusiv acesta.

Valorile cu care se vor încheia contractele pe cele 3 loturi sunt următoarele: 38.354 milioane de lei (TVA inclus) pe lotul I – antrepriza/asocierea căreia îi va fi atribuit contractul este formată din SC Mavgo Holding și Moldocor, iar executanții își asumă un termen de execuție de 8 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. De menționat că acesta este și tronsonul pe care vom realiza integral o rețea nouă de alimentare cu apă și canalizare și suntem în procedură de achiziție pentru aceasta până pe data de 9 iunie. Vom primi oferta după care intrăm în faza de evaluare și vom atribui imediat contractul pe proiectare și execuție.

(…) Pe loturile II și III semnarea contractelor va avea loc imediat după această conferință și pe ambele loturi câștigătorul licitației este reprezentat de societatea Danlin XXl. Pentru lotul II care va fi contractat la o valoare de 18.363 milioane de lei (TVA inclus), termenul de execuție al lucrărilor este de 14 luni, plus cele 4 luni asimilate sezonului rece.

Lotul III are o valoare de 22.232 milioane de lei (TVA inclus) și un termen de execuție de 15 luni.

Trebuie să mai menționez ca primar că mă aștept ca cetățenii orașului să înțeleagă pasul important pe care îl facem împreună, o dată cu aceste lucrări și trebuie să acceptăm și să ne împrietenim pentru această perioadă de un an, un an și jumătate cu utilajele și să încercăm pe cât posibil să ne obișnuim cu lucrările din jurul nostru pentru că după, schimbarea cu siguranță va fi meritat efortul și poate chiar adaptarea la aceste lucrări.

De asemenea se pare că și podul de la Spital va fi închis pentru minimum o lună în vederea lucrărilor care se impun.

Întregul material video poate fi urmărit mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. dedu spune

  Iar au început sa sape, in aceleași locuri !
  Anul trecut au făcut găuri pentru diferite cabluri subterane, la final le-au betonat si au refăcut pavajul.
  Vad ca sapa in aceleași locuri, îndepărtează pavajul, sparg betoanele turnate anul trecut, s.a.m.d.
  Suntem sănătoși la cap ?

 2. Iulian spune

  Va fi jale si in timpul lucrarilor si dupa pt cs este o aberatie sistemul in conditiile sistematizarii infrastructurii orasului ..sa vedet si pe astia cu scolile de soferi pe o banda circuland cu 15 /h ..va fi spectacol ..nu ?

 3. dami spune

  Pai și când încep lucrările, ca nu scrie in articol?! Și la autostrăzi au fost semnate contracte și a durat și ani pana au început lucrările.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate