Când viața bate filmul, este timpul să ceri ajutor – aplicația care îti poate salva viața (VIDEO)

0
Sursa foto – captură FundațiaVodafoneRO

Urlete, lovituri, durere, lacrimi, disperare, traume – sună urât, nu-i așa? Oare câți dintre noi am fost (suntem) victimele unor astfel de imagini, sau câți am asistat la astfel de scene?

Violența în familie distruge generații, distruge suflete, distruge tot ce se poate numi liniște, dragoste, cămin.

Unele relații, care din exterior par desprinse din povești cu prinți și prințese, ascund în interior traume adânci, lovituri dureroase care atrag după sine repercusiuni grave, mai ales dacă „în joc” sunt copii.

De multe ori, victimele unor astfel de abuzuri, nu reușesc să apeleze Serviciul Unic de Urgență (112) de teamă să nu fie prinse, iar de rușine, nu își permit să povestească nimănui calvarul prin care trec.

„Mi-e frică, nu pot să merg la Poliție, ce o să se întâmple dacă îl denunț?” – este cea mai întâlnită replică. Însă, un lucru e bine de știut, dacă ierți, situația nu se va schimba, el nu se va schimba, chiar mai rău, lucrurile se vor repeta, și poate chiar mai grav decât prima sau a doua oară.

Iată că a apărut o aplicație care vine în ajutorul victimelor acestui tip de agresiuni.

Bright Sky RO este o aplicație mobilă gratuită, lansată de Fundația Vodafone România , în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociatia Code for Romania,  cu scopul de a oferi asistență și sprijin specializat victimelor violenței domestice, sau celor îngrijorați de siguranța cuiva cunoscut sau a unui membru al familiei.

Bright Sky RO este disponibilă în Google Playstore și în App Store, putând fi instalată atât pe terminalele cu sistem de operare Android, cât și pe cele cu iOS.

Această aplicație pune la dispoziția utilizatorilor:

  • Chestionare de evaluare a gradului de siguranță al relației
  • Un jurnal confidențial pentru documentarea semnelor abuzului domestic în format text, poză, video sau audio. Informațiile din jurnal nu vor fi niciodată stocate pe telefon
  • Resurse, instrumente și informații pe tema violenței domestice, hărțuririi și abuzului sexual
  • Un ghid de siguranță online, cu sfaturi care pot ajuta la creșterea nivelului de securitate în mediul online
  • Date de contact ale serviciilor specializate în sprijinirea victimelor violenței de acest gen

Sursă: Fundația Vodafone RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate