Când va da prefectul ordinul prin care constată încetarea mandatului președintelui CJN, Ionel Arsene

0

În această seară, prefectul județului Neamț, Adrian Niță a anunțat că imediat cum va primi actele în baza cărora să poată da ordinul prin care constată încetarea mandatului președintelui CJN, Ionel Arsene, va emite acest ordin.

Pentru corecta informare a opiniei publice, cu privire la situația de încetare de drept a mandatului președintelui CJ Neamț ca urmare a condamnării definitive la o pedeapsa privativa de libertate ce s-a pronunțat astăzi 10.03.2023 ora 16, vă aduc la cunoștință că procedura prevăzută de legislația în vigoare este următoarea:
Potrivit dispozițiilor Codului Administrativ, în caz de încetare înainte de termen a mandatului președintelui Consiliului Județean, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului.
Ordinul are la bază un referat semnat de secretarul general al județului, precum și actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului, în cazul de față hotărârea judecătorească definitivă de condamnare la o pedeapsa privativă de libertate.
Referatul secretarului general se transmite prefectului in termen de 10 zile de la data intervenirii situației de încetare de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean.
Art.193 alin.2 și art.160 Cod administrativ
În calitate de garant al respectării legii, voi da eficiență dispozițiilor legale amintite de îndată ce toate formalitățile vor fi îndeplinite.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate