Când ieşim cu bebeluşul afară?

0

Indiferent de anotimpul în care se naşte, de cât de ridicate sau coborâte sunt temperaturile exterioare, nou născutul are nevoie de aer curat, astfel că ieşirile afară sunt recomandate de către medicii pediatri. Făcute progresiv şi cu o îmbrăcăminte adecvată, ieşirile în aer liber se vor constitui într-o rutină plăcută care îl va  ajuta pe micuţ să aibă un somn liniştit şi sănătos.

Împrietenirea cu razele solare

Atunci când micuţul se naşte în sezonul cald, este mult mai uşoară stabilirea unui program de petrecere a timpului în aer liber. Chiar şi în această perioadă, bebeluşul va fi scos progresiv, începând cu 10 minute şi crescând treptat durata reprizelor de plimbare până se ajunge la o ora sau chiar şi mai mult dacă temperaturile exterioare o permit. Plimbarea în aer liber se va face dimineaţa, până în ora 11, şi seara, după ora 18. Este foarte important ca micuţii să nu fie lăsaţi în bătaia razelor solare pentru mult timp, iar pălăriuţa şi hăinuţele din fibre naturale sunt obligatorii. Atunci când îţi propui să procuri pentru copilul tău piese vestimentare potrivite sezonului cald, accesorizate cu piese utile şi foarte practice în perioada însorită, încearcă aici, gama extinsă de produse ajutându-te să descoperi cele mai potrivite hăinuţe, atât pentru micile domnişoare, cât şi pentru băieţei. Dacă decizi să petreci concediul pe malul mării alături de bebeluş, va fi obligatoriu să ţii cont de temperaturi şi să stabileşti un program care implică plimbările şi statul pe plajă doar dimineaţa şi seara.

Cum îmbrăcăm bebeluşul iarna

Dacă cel mic se naşte în sezonul rece, atunci rutina ieşirilor în aer curat este mai elaborată, fiind esenţial să se vizeze confortul termic al bebeluşului. Pe durata iernii, prima ieşire va avea o durată foarte scurtă, de maxim 10 minute, urmând a crește progresiv cu câte 5 minute în fiecare zi. Temperatura extermă minimă la care este indicat să fie expus un nou născut este de minus 5 grade. La această temperatură plimbările vor fi scurte şi în apropierea casei. Nou născuţii nu au capacitatea de a-şi regla temperatura cu uşurinţă, astfel că este esenţial ca extremităţile să fie bine acoperite.

Vor purta căciuliță şi glugă adecvate, fiind recomandate combinezoanele închise care acoperă mânuţele şi picioruşele. Întreaga vestimentaţie a unui bebeluş scos afară pe durata iernii va conţine un body confortabil, ciorăpei lungi, un costumaş gros şi combinezon. Se va alege o căciulă potrivită ca mărime, confortabilă şi plăcută, eventual şi un fular care nu va fi poziţionat peste guriţă sau năsuc. Dacă micuţul este plimbat în cărucior, atunci acesta va fi acoperit cu o pătură groasă, accesoriile căruciorului fiind foarte utile pentru a-l proteja.

Astfel, plimbările în aer liber sunt posibile chiar şi iarna,  atât timp cât  condiţiile atmosferice sunt plăcute, fără averse de ploaie abundentă, vânt, zăpadă sau viscol. Îmbrăcat adecvat, micuţul se va bucura de beneficiile aerului curat. Ca regulă generală şi orientativă, se recomandă ca bebeluşul să poarte cu o piesă vestimentară mai mult în comparaţie cu tine, ca adult. Astfel se echilibrează termic şi face faţă frigului.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate