CÂND AVEREA FACE CU OCHIUL,VIAŢA OMULUI POATE FI ÎN PERICOL!

23


   D-na Gogoşoiu Antonia Cristiadina, din Piatra Neamţ, str. Ştefan cel Mare, nr. 29 F, telefon 0233214968, este o pensionară care şi-a desfăşurat activitatea ca profesor de limba franceză. În vârstă de 81 de ani, provine dintr-o familie respectabilă de preoţi creştin-ortodocşi, crunt persecutată de administraţia comunistă. Atât tatăl său, preotul Andronic Cezar, cât şi fratele, Laurenţiu, au fost supuşi torturilor Securităţii criminale încă din anul 1948. Anii grei de temniţă bolşevică, înduraţi de tatăl şi fratele acesteia (au avut de supotat schingiuiri inimaginabile în închisoare, din motive politice) au marcat profund familia sa, prădată şi de agoniseala strămoşească destul de consistentă, tâlhăriile instituţionalizate fiind  practicate sistematic de autorităţile comuniste spoliatoare. Trecând peste vexaţiunile înjositoare ale blestematului regim totalitar stalinist din România, profesoara-pensionară Antonia Gogoşoiu s-a străduit să restaureze memoria familiei sale, decimată de suferinţă şi teroare, iar în răgazul avut a încercat să-şi recupereze bunurile prăduite de sistemul criminal-bolşevic, din România. A reuşit într-o oarecare măsură, crezînd că ultimii ani de viaţă vor fi ceva mai liniştiţi şi generoşi cu o văduvă singuratică.

 O EXISTENŢĂ ASIGURATĂ, FĂRĂ GRIJI

Această femeie avea o pensie de 1700 Ron(17 milioane de lei vechi/lunar), o casă înzestrată cu toate cele de trebuinţă, bine şi frumos mobilată, cu tablouri de Tonitza, Luchian, Grigorescu, Băncilă etc, o importantă catitate de aur şi peste şapte miliarde de lei vechi depuşi la o bancă… Avea din ce trăi, cuviincios, decent, onorabil. Îşi gospodărea veniturile şi era înconjurată de prietene înstărite, care o vizitau, o invitau la ele pentru a nu simţi singurătatea, fără a condiţiona prin nimic gesturile lor dezinteresate. Îşi achita cu promptitudine toate obligaţiile financiare. Toate mărturiile cunoscuţilor şi vecinilor pledează pentru un profil uman corect, agreabil, lucid, în deplinătatea tuturor facultăţilor mintale până dincolo de jumătatea anului 2011. În ultimii cinci ani, fosta profesoară a fost în grija unui tânăr avocat familist, care s-a străduit cu multă şi răbdătoare disponibilitate să-i asigure o existenţă agreabilă, pacifică, lipsită de neplăcerile inerente vârstnicilor solitari. În semn de recunoştinţă, d-na Antonia a decis să-i lase d-lui avocat, prin testament, averea sa, cu câţiva ani în urmă. A insistat chiar să-i facă şi un act de vânzare-cumpărare, pentru ca acest om să dispună, fără impedimente, de toată agoniseala ei, după obştescul sfârşit. La opoziţia avocatului care o îngrijea de cinci ani de zile, opoziţie motivată de o decenţă izvorâtă din dorinţa de a evita bârfele şi speculaţiile rău-voitoare, d-na Antonia Gogoşoiu a rămas consternată: cum să tergiversezi certitudinea unei astfel de oferte?! Altcineva ar fi făcut presiuni, insinuări, aluzii ceva mai directe…

O APARIŢIE COMERCIALĂ, DIN MEDIUL RURAL…

   În cursul anului 2011, pe străduţa unde-şi avea domiciliul stabil pensionara octogenară, a apărut o femeie care comercializa lactate: lapte, brânză, smântână… Unii vecini s-au abonat la această persoană care distribuia produse proaspete la domiciliu, cu preţuri rezonabile. Cum să scapi aşa o ocazie în vremuri de criză? Nici d-na Antonia nu s-a lăsat mai prejos, asigurându-şi un furnizor pe măsură: crescătoarea de vite din comuna Negreşti, judeţul Neamţ, DÂDA(DÎDA) MAGDALENA. Câteva zile a lipsit din oraş avocatul căruia i se făcuse un testament, interval de timp în care Dâda(Dîda) Magdalena a reuşit, probabil, să o convingă pe d-na Gogoşoiu să-şi revizuiască atitudinea şi preferinţele în privinţa opţiunilor. La invitaţia comerciantei de lactate de a-i vizita gospodăria plină de vite, din Negreşti, bătrâna a fost…convinsă că trebuie să anuleze testamentul, care rezistase fără tulburări aproape un cincinal. La câteva zile de la această rocadă, vecinii pensionarei au aflat, fără să solicite aşa ceva, că furnizorul lor de lactate a încheiat un contract de vânzare-cumpărare(!) cu d-na Antonia Gogoşoiu. “Actele sunt beton”, se lăuda comercianta Margareta. Nimic nou sub soare!

 LA…PSIHIATRIE

Ceea ce a părut suspect unor vecini credibili şi onorabili a fost altceva: brusca înrăutăţire a stării de sănătate a d-nei Gogoşoiu! Dintr-o femeie teafără, lucidă, coerentă, curată, cu gusturi rafinate, care-şi plătea cu regularitate şi fără întârzieri taxele, impozitele, abonamentele la telefon, centrală termică şi energie electrică, cunoscuţii săi au avut surpriza neplăcută să constate cât de subit se transformase prietena şi vecina lor. Printre cei care nu-şi puteau explica această degradare rapidă se află şi respectabile feţe bisericeşti din Piatra Neamţ şi împrejurimi. Vă reamintim că femeia era fiică de preot, fost deţinut politic. O surpriză şi mai mare a fost când cunoscuţii pensionarei au aflat că d-na Antonia a fost internată la…PSIHIATRIE! În decurs de vreo 30 de zile a fost internată de două ori!!! Distinsele doamne dr.Vulpe şi dr.Stan au avut în evidenţă dosarul d-nei Antonia Gogoşoiu. La prima internare am reuşit să obţin câteva declaraţii, să realizez câteva fotografii, pentru o mai riguroasă cunoaştere, fără intenţia de a publica un material pe această temă. La a doua internare au fost interzise vizitele şi contactele cu prietenele şi vecinele alarmate! Toate manevrele s-au executat extrem de discret, aproape clandestine, secretomania şi izolarea pensionarei de restul lumii fiind una din notele definitorii ale întregii operaţiuni. Ceea ce i-a îngrijorat pe vechii săi vecini şi prieteni a fost tratamentul aplicat d-nei Antonia Gogoşoiu: fiind izolată la modul extrem, de lumea în care era obişnuită să trăiască, bătrâna , conform mărturiilor vecinilor, a fost înfometată, legată, lovită, agresată şi timorată! Dispun de înregistrări audio şi video, realizate cu consimţământul martorilor şi vecinilor indignaţi şi îngroziţi de ceea ce le-a fost dat să vadă şi să audă! Vom pune la dispoziţia autorităţilor toată documentaţia, înregistrări audio şi video, fotografii etc!

“REGRETĂM CUMPLIT CĂ NU AM CHEMAT POLIŢIA!”

 “Îmi pare rău că nu am chemat Poliţia! Regret că nu am sunat la 112”! Conform altor înregistrări video, d-na Antonia Gogoşoiu, extrem de disperată şi timorată în acelaşi timp, s-a adresat unor vecine: “-Scăpaţi-mă! Chemaţi Poliţia! Femeia asta vrea să mă omoare! Mi-e frică să mănânc ceva, de teamă să nu mă otrăvească. Mă bate! Mă loveşte peste mâini, peste cap, peste faţă”!

Aflată sub influenţa unor medicamente care pot modifica percepţia firească asupra realităţii şi a mediului înconjurător, pensionara nu mai are garanţia securităţii personale şi a unor decizii lucide şi coerente! Încă nu se poate afirma dacă în timpul sejour-ului său la Negreşti, pentru câteva zile, acestei bătrâne credule şi naïve, i s-a strecurat ceva în ceaşca cu lapte, sau în mâncarea oferită cu dezinvoltă amabilitate de persoane interesate.  Cu prilejul celei de-a doua internări “la Psihiatrie”, cîteva martore care au reuşit să înşele vigilenţa personalului, au observant că d-na Gogoşoiu avea o lovitură de proporţii deasupra tâmplei! La fel ca şi internarea, externarea s-a făcut expeditiv, pe şest! Din mărturiile pe care le avem la dispoziţie, deducem că pensionara a realizat ce i se întâmplă, chiar dacă atmosfera pregătită minuţios în jurul dumneaei o presează să-şi pună capăt zilelor!!! Fără a o învinovîţi pe crescătoarea de animale din Negreşti de ceva anume, precizăm că dumneaei s-a lăudat că “actele sunt beton”, că “am relaţii în poliţie, la procuratură”! Oare de ce să fie nevoie de astfel de precizări? O bătrână neputincioasă a strigat după ajutor, a rugat să fie anunţată poliţia! Oare de prea mult bine? Când au loc asemenea evenimente, anchetatorii şi investigatorii trebuie să-şi deschidă ochii şi urechile mari, chiar dacă unii pot fi… “unşi” cu diverse lactate …  Probe sunt din belşug, cu martori surpriză, dar le vom utiliza, pentru început, cu decenţă, chiar dacă lăcomia unora a întunecat şi ultimul dram de omenie! De unde atîta dragoste pentru îngrijit bătrânii singuratici, cu avere, doamnă Dîda Margareta? Mai ales că aveţi din ce trăi? Poate că dispuneţi şi de expertiză în acest delicat domeniu de activitate… Şi doamna Antonia Gogoşoiu avea din ce trăi, slavă Domnului! Prin ce mijloace a dar binele pe rău şi liniştea pe teroare?

SUSPICIUNI GRAVE ASUPRA DECESULUI D-NEI ANTONIA GOGOȘOIU

ÎN ATENȚIA ORGANELOR DE CERCETARE PENALĂ ȘI DE MEDICINĂ LEGALĂ!
Astăzi, joi 19 ianuarie 2012, orele 11:48, am fost informat de către o apropiată a d-nei Antonia Gogoșoiu că fosta profesoară de limba franceză și-a sfârșit chinul pământesc din această lume strâmbă și ticăloasă, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2012. Articolul are toate notele unui avertisment public și de înștiințare asupra relelor tratamente la care a fost supusă Antonia Gogoșoiu! Înregistrările audio-video, ale unor martori îndreptățiți să aibă îndoieli asupra condițiilor de viață ale pensionarei sechestrate, probează clar că la mijlocul întregii acțiuni a fost averea acestei femei năpăstuite! Un obiectiv dramatic, dar cu autor cunoscut(DÂDA MAGDALENA din comuna nemțeană Negrești, crescătoare de animale și comerciantă de produse lactate).

La comiterea unei asemenea fapte au conlucrat mai multe persoane care au avut cunoștință de activitatea acestei beneficiare a averii consistente lăsată de recent și suspect răposata Antonia Gogoșoiu. Înregistrările-interviu cu martori datează din zilele de 4 și 5 ianuarie 2012, reprezentând prin conținutul lor toate elementele unor acțiuni premeditate cu sânge rece și cinism. La data de 13 octombrie 2011, am realizat o înregistrare audio la care a participat și DÂDA(DÎDA) MAGDALENA din Negrești, de față fiind câteva martore, chiar în incinta Spitalului Județean Neamț din Piatra Neamț, în vecinătatea secției de psihiatrie unde fusese internată sub un pretextul efectuării unor analize banale, d-na Antonia Gogoșoiu. De fapt, se urmărea încadrarea acesteia într-unul din diagnosticele psihice grave pentru a fi catalogată ca senilă și iresponsabilă, cu scopul de a nu mai avea capacitatea juridică și legală spre contestarea și anularea actului de vânzare-cumpărare! Precizez că l-am informat și pe dl. primar IACOB, al comunei Negrești, despre gravitatea acestei situații la care a fost supusă Antonia Gogoșoiu din partea beneficiarei averii sale, Dâda(Dîda) Magdalena din com. Negrești-Neamț, în ziua de duminică dimineața, 15 ianuarie 2012, orele 9 și 30 de minute, cu prilejul unei întâlniri ad-hoc, la Piatra Neamț.
Avertizez public organele îndreptățite legal să deschidă o anchetă asupra acestui caz tenebros și să solicite o autopsie riguroasă înaintea ștergerii oricăror urme și a înhumării, precizând că în mod suspect defuncta a fost izolată de restul cunoscuților, acestora fiindu-le interzis să o mai contacteze pe d-na Antonia Gogoșoiu fără o …hotărâre judecătorească!!! La data de 13 octombrie 2011, când am luat legătura cu d-na Antonia Gogoșoiu, alte trei martore și Dâda(Dâda) Magdalena, pensionara era în deplinătatea facultăților mintale, se putea comunica normal, recunoștea pe cei din jur, chiar și persoane pe care nu le mai văzuse de mai multă vreme! Am avut și o discuție-avertisment, de față cu două martore, în aceeași zi cu d-na dr. Stan de la secția psihiatrie a S.J. Neamț. Decesul Antoniei Gogoșoiu nu s-a produs la domiciliul său din Piatra Neamț, ci la Negrești, impunându-se, prin urmare o autopsiere conform legilor țării.
Mihail-Sorin Gaidau
Joi, 19 ianuarie, 2012/h 12:48

VA URMA…

Text şi foto: Mihail-Sorin Gaidau

COMPLETARE ARTICOL, 20 ianuarie, ora 13.30 – nota redactiei

In urma acestui articol si a unei sesizari facute la Politia Piatra Neamt de catre o ruda a doamnei Gogosoiu Antonia, s-a dispus deschiderea unui dosar penal pe numele (DÂDA) Magdalena si efectuarea necropsiei. Multumim Politiei Piatra Neamt pentru rapiditatea si pentru modul profesionist prin care a actionat in acest caz.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
23 Comentarii
 1. Cristescu spune

  Persoanele fara modestie ,cuexprimari fara bun simt aratind megalomania,aroganta , datorita functiei lor daca o au trebuie sa stie indifferent de forma de pregatire zic ei superioara deomonstreaza ca sunt nimeni aratindusi intentiile rauvoitoare ,s-au raufacatoare,ei au nevoie in a-si mai plati niste doctorate ,facultati in care sa poata invata sa vorbeasca,sa fie modesti,astfel sa renunte la ce-i reprezinta ,Prostia…

 2. dumitru spune

  Sunt un localnical acestei commune,sunt unul din oameniicare face parte din categoria Oaia neagra a comunei deoarece imediat dupa 89’o data cu aparitia legii fondului funciar,am cautat sa-mi recuperez mostenirea,Parintii mei au fast marginalizati pentru ca nu au acceptatsa se treaca la colectiv,am fost Necolectivisti,Bunicul meu in perioada intovarasirilor a fost dus cu forta in beciul Casei de sase oameni ai securitatii,si apoi ucis taindu-i vena jugulara cu briciul,adica taindu-i gitul bunicile mele au fost fugarite ,ascunzindu-se fiecare cum a putut pe la diferite Manastiri,in aceasta perioadas-au confiscate totul abuziv,terenuri,padure,o sumedenie de oi,animale,mori,si o combina,batoza care a stat in curtea fostului C.A.P.dupa Revolutiem-au pus in posesie cu un sfert din suprafetele de teren,Padurea nu mi-au puso in posesie,dupa revolutie a urmat o bataie de joc de nedescris la adresa mea,in general o exprimare,de dispret la adresa intregii clase Taranesti,si-a dreptului la propietate-abus pe fata la drepturile Omului,in Primariile comunei din acea perioada se producea jaful pe fata institutionalizat,se modificau rolurile,se modificau suprafetele de teren,la bunul lor plac Politic,distrugeau file intregi cu suprafete de teren,si paduri,se ardeau acte,Registre agricole,Harti,etc.o arhiva intreaga undeva sub podul Com. Dobreni,cind situatia a scapat de sub control,nemai avind explicatii la Populatie,au schimbat Registrele Agricole,inlocuindu-le cu cele noi,iar cele vechi le-au cusut dupa ce au schimbat suprafetele de la alte register,dupa o perioada de punere in posesie,au stopat,suprapunind aceiasi suprafata,la alte persoanesi in acest mod au reusit ca intreaga,fostaorganizatie de Partid,sa beneficieze si in present de aceste suprafete de teren ,paduri Pasuni,etc deci motivatiile lor fiind sustinute,la Arhiva de statla comuna si pe ori undeca nu are acte,stiindu-se clar ca o persoana necolectivista ii trebuia lasat Pamintul in Pacela aceste abuzuri au contribuit,institutiile statului,Ocot,Apia,Directia Agricola,Arhiva,Primarie,iata Crima organizata efectuata de catre autoritati impotriva unor personae,cu buna credinta,buni Romani,si buni Patriotri,va mira faptul cadida a ucis pentru avere,na facut-o singura,a avut reprezentanti ai legii in functiune,Doctori,Politisti avocati Procurori,si o sustinere indiscrete a Primariei Mafia comunei Secretara,viceprimar si altii…acoperind o agentie imobiliara si transferuri de terenuri etc.Din cauza acestor motiveam fost urmarit ,si aveam sa fiu linsat ,ba chiar accidentat,mi sa pus in mincare,am indurate multe,asteptind americanii,si Uniunea Europeana,iata sfirsitul Natiunii noastre care apare la orizont,daca nu se iau masuri.Procuratura sustine majoritatea coruptilor,si iata legaturabine asezata a sistemului,clano-mafiot,reducerea la tacere si Jaful,Biata Batrina,esecrabil,ca a putut face asa ceva,ar fi multe de spus,de aratat si Demonstrat,poate cindva,cineva daca nu virtual s-au invers,va trage la raspundere acesti nemernici care conduc Tara,Comuna ,Judetelede prin perioada Anilor 1970,inlocuindu-se cu Neamurile ,Nepotii,s-au copii lor.Oare de ce nu am putea trai si noi linistiti ca Natie???!Negrestiuldatoritamentalitatii Primitive a oamenilor,cu Caracter Comunist,intilnind aici Ura ,perversitatea,minciuna Hotia ,Betia…etc a devenit o Zona Crepusculara a Judetului.Va multumesc ,si va marturisesc ca I-mi pare rau de toate acestea.Pe curind.

 3. .stefan spune

  cum as putea proceda sa aud si eu inregistrarile respective?

 4. linge blide spune

  pentru linge blide alias ciubucaru
  Se pare ca mata furi curent serios. Dai la MASA continuu. Mai avea eu o cunostinta, sofer de KAMAZ, care il lua la misto unii ca lua curentul cu galeata. Eu zic ca trebuie un control la d-na Vulpe.

 5. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Domnule DISMERDATU, nu am făcut nici un pas înapoi, şi nici nu am de gând să fac! Nu aţi citit foarte atent comentariul+răspuns. Pe scurt: am observat că două femei în vârstă care au trecut pe unde au trecut, au primit cam acelaşi diagnostic: „Demenţă senilă”. Nici de ironie sau miştocăreală nu prea am timp. În chestiunea vacilor şi a struţilor este ceva concret dar dvs. nu aveţi de unde să ştiţi treaba aceasta. Dar mi-aţi oferit o informaţie foarte preţioasă. Cât priveşte impresia unuia sau a altuia, este treaba fiecăruia, dar eu sunt ceva mai stabil şi nu mă schimb aşa cum bate vântul. Chiar nu înţeleg ce vă supără. Scrisul, ancheta şi celelalte sunt treburi delicate şi pretenţioase. Eu nu scriu aici ca să mă cert cu cineva, să mă distrez, să înjur sau să mă aflu în treabă! Când veţi veni de la Paris, vom sta de vorbă, vom povesti detalii despre necazurile unor oameni şi veţi vedea că v-aţi pripit cu aprecierile. Toate cele bune şi mai vorbim la telefon. Cu stimă.

 6. popa gheorghe adrian spune

  @dismerdatu
  Domnul Gaidau a fost foarte DEZMIERDAT de catre dvs… cand o sa cititi mai multe comentarii ale dansului o sa vedeti si latura pe care n-ati vazut-o. Oricum, mi-a placut respectul si limbajul odios pe care-l aveti fata de DOMNUL GAIDAU.

 7. dismerdatu spune

  Buna Ziua ! Estea de-a dreptul surprinzator ultimul dvs. comentariu d-le Gaidau , care este deplasat , ironic , prin care se minimalizeaza o stare de lucruri foarte grave si reale si ultimul comentariu este vadit cu mult diferit Comportamental in raport cu cele anterioare.
  Curios ca a-ti facut un pas inapoi…!!!!???
  Cit despre aluzii aiurea de vaci , struti ,paduri praduite , ambasade , talangi atirnate de grumaz , si culmea de a acuza pe cineva ca este iubitor de scandal ….este dea dreptul ridicol si cu nici un folos ….!!, pacat , EU unul, mi-am schimbat total parerea despre dvs.
  Articolul dvs. reflecta
  suspiciunea justificata prin care se jefuiesc averile unor batrini lipsiti de aparare.
  Acest aspect este asamanator cu cazul mamei mele Chiar daca anumite aspecte sint diferite … si obiectul jafului este …o suprafata de padure !!.
  Exista clar complicitatile intre Functionari Publici din diferite Institutii care deja au comis incalcari grave de Proceduri si Legi cu scopul ca „cineva protejat de pile si relatii” in mod ilegal prin aranjamente de culise vrea sa intre in posesia unui bun imobil sau imobil.
  NU ARE RELEVANTA DACA AVEREA cuiva este compusa de un teren sau alte bunuri mobile sau imobile…!!
  Paradoxal se pare ca scopul internarii abuzive si a tratamentului medical psihiatric aplicat in mod nefericit doamnei Antonia Gogosoiu (sa ii fie tarina usoara) a avut ca scop OBTINEREA AVERII Sale ILEGAL DE CATRE O Persoana cu Pile si RELATII.
  Pentru ca cititorii sa inteleaga sinuatia mea , EU am cautat sa fac o decriere mai completa a cazului meu SI NU VAD CE DERANJEAZA si ce e rau in asta ..!!??
  Asta nu inseamna ca doamna dr. Vulpe daca probabil la amenintat , i-a cerut socoteala si la luat la rost pe dl. Gaidau de Articolul aparut ,sa dea un pas inapoi, si sa se razbune pe mine sau altcineva si sa ne catalogheze ca fiind drept iubitori de scandal .
  Este un fapt pozitiv si moral ,cind cineva denunta abuzurile unor Functionari Publici vinovati de Acte Grave de Coruptie si nu este indiferent de ceia ce ne inconjoara.
  Nimic nu e mai Nobil pe lumea ast ca atunci cind prin orice mijloace pozitive un Cetatean sa ia pozitie ferma si sa denunte niste abuzuri grave in favoarea dreptatii si adevarului .
  Asta nu inseamna NICICUM ca esti un iubitor de scandal, dar…. a se cauta se pare , sa o inbunezi pe iritata doamna doctor Vulpe , care poate in viitor va fi demascata si de catre alte victime de alte matraplazicuri .
  EU unul nu cred ca este corect si moral.
  Expertiza Medico Legala Psihiatrica cu inscrisuri False care se afla in Dosarul Nr. 1996/188/2008 a Judecatoriei Bicaz NU ESTE doar un aspect……”banal de Dementa Senila”
  cum gresit il catologati , ci este o fapta grava incriminata de Legea Penala.
  Scopul a fost clar favorizarea unui Patron de Gater de a obtine pe baza unui Antecontract o Propietate ce imi apartine de drept , care a fost semnat de o persoana fara discernamint.
  In nici un caz daca nu sint iubitor de scandaluri daca denunt incalcarea flargranta a drepturilor , libertatilor cetatenesti , a Procedurilor si Legilor din cauza carora sufera aproape tot poporul roman.
  Cit despre afirmatia ca noi sintem crestini si nu iubitori de scandal, eu nu cred caci vreunul dintre cei ce comenteaza sau care sint cititori fideli ai Ziarului sint „atei” cu alte cuvinte aceasa afirmare si amestec de cuvinte nu au absolut nici o relevanta si rost.
  Va doresc multa sanatate , numai bine si indeplinirea tuturor idealurilor si nazuintelor dvs. domnule Gaidau.
  Cu respect si cele mai bune ginduri Vasile Dismerdatu Paris Franta.

 8. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  În articolul publicat nu am incriminat calităţile şi profesionalismul celor două cunoscute psihiatre din Piatra Neamţ şi nu am insinuat nimic vis a vis de aceste doamne cu mare expertiză în sfera lor de activitate. Am oferit cititorului succesiunea şi cronologia aproximativă şi incompletă a unor evenimente cu deznodământ trist. Iată ce am afirmat eu: „O surpriză şi mai mare a fost când cunoscuţii pensionarei au aflat că d-na Antonia a fost internată la…PSIHIATRIE! În decurs de vreo 30 de zile a fost internată de două ori!!! Distinsele doamne dr.Vulpe şi dr.Stan au avut în evidenţă dosarul d-nei Antonia Gogoşoiu” şi „Am avut și o discuție-avertisment, de față cu două martore, în aceeași zi cu d-na dr. Stan de la secția psihiatrie a S.J. Neamț”. D-na Antonia a intrat teafără în spital, dar după două internări la secţia „psihiatrie”, la un interval foarte scurt una de alta(!) s-a pricopsit cu un diagnostic la fel de „beton” ca actul de vânzare-cumpărare, dacă nu mă înşel, ceva de genul: „DEMENŢĂ-SENILĂ”! Nu-mi permit să afirm altceva, pentru că nu sunt psihiatru! Dacă a fost eliberată şi o curatelă, o hotărâre judecătorească, sau altceva, nu vreau să afirm acum… Dar cu două internări la psihiatrie, la intervale scurte de timp, la o vârstă venerabilă, venite din partea unei persoane care a afirmat peste tot că are „acte beton”, finalizate aşa cum am afirmat, se pot face tot soiul de supoziţii… Domnul Dismerdatu a avut propria sa dramă în familie, singurul element de convergenţă cu psihiatria fiind un… banal diagnostic: DEMENŢĂ SENILĂ! Este o coincidenţă interesantă. În acest articol nu este vorba de gatere, păduri şi terenuri forestiere prăduite. Poate va veni vorba să scriem doar despre vaci şi…struţi! Poate că nu va mai fi cazul, pentru că sunt o natură pacifică. Existenţa acestor necuvîntătoare(struţii şi vacile) poate fi relevantă în anumite situaţii… Dar sperăm să ne oprim aici, la nivelul unui val creştin de simplă indignare, fără a fi nevoiţi să recurgem la bunăvoinţele unor ambasade şi la alte-alea, cu talangă la grumaz, pentru că nu suntem iubitori de scandal!

 9. thomsin spune

  Un articol destul de trist.Cita nedreptate din partea unor oameni ai legii ,care profeseaza intr-un stat membru UE.Cite injustitii …

 10. dismerdatu spune

  Buna seara ! Acea persoana cu numele „SPUNE” care comenteaza aiurea fara sa sa cunoasca problema este un diversionist care face parte din Capii Mafiei Lemnului de pe Valea Muntelui .
  NU puteam ca EU in acelasi timp sa ma aflu si la Paris unde sint stabilit cu familia de 21 de ani, si la Biroul Notarului Public Viorel Tudor din comuna Poiana Teiului unde unul din Baronii Locali , considerat de catre Opinia Publica ca fiind unul din Capii Mafiei Lemnului de pe Valea Muntelui respectiv „Patronul de Gater Ropotoae Mihai” care in cirdasie cu Notarul Public au inselat o batrina de 80 de ani tocmai profitind ca era singura si grav bolnava Psihic, si din pacate era mama mea care tocmai datorita gravitatii bolilor de care suferea a si decedat la scurt timp , si nicicum cazind victima vreunui accident nefericit.
  Cit despre Relatiile mele cu mama mea era una din cele mai bune .
  Cit despre faptul de doamna dr. Vulpe care ilegal si in Fals a emis o Expertiza Medico-Legala Pshiatrica in favoarea Patronului de Gater evident este de-a dreptul destul de dubios.
  In primul rind nu a consulta-o niciodata ,nici cind era in viata nici dupa ce a decedat.
  Tupeul de a cauta sa Infirme un diagnostic pshic de dementa senila STABILIT de CATRE doi medici specialisti pshiatru si neurolog care au efectuat consultari mamei mele , mi se fare pentru vajnica doamna dr. Vulpe un fapt penibil , culpabil Penal si ca atare sa autodescalificat dind cinstea pe rusine.
  Este un aspect clar de infractiune penala , si cred ca asemenea Expertize cu inscrisuri medicale FALSE denaturind adevarul ,domnia sa a mai eliberat mai multe Acte Medicale , si cred ca se gasesc la multe Dosare de pe rolul de judecata a Justitiei , la care sa dat numeroase Sentinte Nedrepte.
  Urmeaza sa fac Apel la Opinia Publica si sa descoper toate activitatile Infractionale privind Eliberarea unor astfel de Acte Medicale cu Inscrisuri False emise de vajnica doamna dr. Vulpe …!!!
  Concluzia mea este una , moralitatea doamnei dr. Vulpe e compromisa foarte grav …se pare ca domnia sa de mult timp se ocupa cu Eliberare de astfel de Acte Medicale atestind in FALS ” precum ca un om grav bolnav fiind dat drept sanatos si invers , probabil totul a depins de solicitare si de spaga grasa incasata….!!!

 11. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Răspuns pentru ”gabi”: NU AM AȘTEPTAT SĂ MOARĂ NIMENI. CÂND SCRIAM ARTICOLUL, NU AVEAM DE UNDE SĂ ȘTIU CĂ PENSIONARA ÎN CAUZĂ ERA PE MOARTE, SAU CHIAR A DECEDAT! AM FOST ALERTAT DE CÂTEVA PERSOANE CĂ SE POATE ÎNTÂMPLA CEVA RĂU CU RECENT RĂPOSATA ANTONIA GOGOȘOIU. ATÂT. NU SUNT RUBEDENIE CU DEFUNCTA, NU AM AVUT VREO ÎNVOIALĂ CU RESPECTIVA PERSOANĂ SUB NICI UN FEL ȘI NU AM NICI O CALITATE LEGALĂ SĂ AM INTERESE MATERIALE, SAU DE ALTĂ NATURĂ ÎN ACEST CAZ. FAMILIA MEA SE CUNOȘTEA CU FAMILIA RĂPOSATEI, AȘA CUM AVEA NENUMĂRATE ALTE CUNOȘTINȚE. AVÂND ÎN VEDERE CĂ EXISTAU FORMALITĂȚI LEGALE ÎNTRE RĂPOSATĂ ȘI D-NA DIN NEGREȘTI(”actele sunt beton”), FAPT PRECIZAT ÎN ARTICOL, NU VĂD ROSTUL INTERVENȚIEI DUMNEAVOASTRĂ ÎN ACEST SENS. PENSIONARA AVEA RUDE APROPIATE ȘI MAI PUȚIN APROPIATE PE CARE NU LE CUNOSC PERSONAL. AM FOST NEPLĂCUT IMPRESIONAT DE ANUMITE TRATAMENTE APLICATE DECEDATEI! EXISTÂND MAI MULTE SESIZĂRI ÎN ACEST SENS, AM ÎNCEPUT O INVESTIGARE PERSONALĂ PENTRU LĂMURIREA A CEEA CE SUSȚIN DECLARANȚII(persoane onorabile, care au un trai decent, nu sunt rude cu Antonia Gogoșoiu și nici nu sunt interesate material).

  Nu intenționam să public un astfel de articol, dar îmi parveneau periodic informații îngrijorătoare din diferite surse. Nu aveam de unde să aflu că femeia a fost izolată de restul lumii, nu cunoșteam aspecte de culise, iar între d-na Dâda Magdalena din Negrești și Antonia Gogoșoiu există documente legale asupra cărora nu mă pronunț, nu le contest și nu cunosc condițiile în care s-au realizat acestea. Este problema părților și a preferințelor lor. Eu nu-mi pot permite să avansez supoziții. Probele credibile nu se adună atât de simplu. Când există mărturii concrete se poate exprima o îngrijorare, așa cum este și acest articol. La mijloc sunt sume destul de mari, obținute într-un interval relativ scurt, dar nu rezultă de nicăieri că răposata a fost tratată prea fericit! Am avertizat, la nivelul meu, persoane publice, doar asupra situației asupra căreia aveam probe. Întrebările fără justificare minimală, sosite din partea unei persoane care pretinde că se numește ”gabi” au primit doar răspunsuri cu suport real. Aveți curajul să ieșiți în față, cu identitate clară și date de contact reale? Nu aveți. Totuși am răspuns. Ajutați cu ceva la elucidarea unui caz? Din păcate, nu. Ați câștigat vreun proces? Să mă anunțați, că sunt curios să învăț și eu câte ceva de la o persoană atât de pricepută.

 12. gabi spune

  D-le Gaidau, am doua intrebari simple pt dvs. De ce nu ati sesizat autoritatile din luna octombrie de cand ati avut suspiciuni cu privire la modul in care era tratata aceasta doamna? De ce ati asteptat sa moara? Acum tot demersul dvs nu pare decat o lupta meschina pt avere, ca daca v-ar fi pasat de ea, ca om, ati fi facut ceva mai devreme. Acum e un cadavru si nu-i mai foloseste la nimic ca v-ati gandit sa scrieti.

 13. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Am şi alte fotografii, înregistrări video etc pe care le voi posta când voi crede de cuviinţă, sau dacă va fi cazul. Anumite persoane care au trecut pe la un anumit tip de dezintoxicare, au păreri fiindcă e democraţie. În privinţa persoanei anonime: dacă aveţi un nume şi o adresă vă trimit câteva fotografii cu persoana în cauză, inclusiv urarea mea specială pentru dvs. de a vă simţi la fel de „bine” şi de „vesel” ca respectiva pensionară. Sper să vă găsiţi şi dumneavoastră „Margareta” meritată! Sunt convins că v-ar prinde tare bine…

 14. . spune

  Iar din cate vad in imaginile de mai sus doamna Antonia nu era atat de traumatizata si plina de frica ba din potriva se simte bine alaturi de doamna ”Margareta”

 15. . spune

  dismerdatu tu de ce nu erai alaturi de mama ta in clipele acelea cand sau intamplat lucrurile neplacute.Sau poate ca relatia dintre tine si mama ta nu era asa de buna iar cand a venit vorba de mostenire interesele au crescut.

 16. dismerdatu spune

  Buna seara ! doamna Irina cei din afara Bucurestiului stau cu sufletul la gura sa plece Dictatorul si acolitii lui de la Putere si majoritatea oamenilor stau in fata micilor ecrane sa urmareasca evolutia evenimentelor din Bucuresti si din marile orase.
  Este normal sa fie asa in aceste momente foarte importante pentru tara.
  Sa speram ca vom scapa de toti cei IMPLCATI de sus pina jos din Administratie si din Justitie , de acei care , ne incalca Drepturile , ne fura si ne umilesc de 21 de ani ! Sint destui Cetateni care au documente privind ilegalitatile ce le-au facut DE ANI DE ZILE.
  La momentul potrivit se va face o Receptie de a le aduna si pentru a se lua masurile potrivite de ai trage la raspundere exemplar. Oricum totul merge bine pentru NOI si rau pentru EI , SCHIMBAREA E APROAPE !!.
  Sa ne ajute dumnezeu !

 17. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Eu am prezenta și voi continua să relatez anumite aspecte, fără a incrimina sau pune la îndoială competențele sau profesionalismul unor instituții, persoane particulare, ori specialiști în anumite domenii de activitate. În acest articol m-am ferit să acuz, ori să incriminez, să învinovățesc. Pur și simplu am avertizat public și motivat asupra unei situații neclare care a dat naștere mai multor semne de întrebare, la adăpostul unei legi europene: LEGEA AVERTIZORULUI PUBLIC! Unii îi consideră pe oameni și mai ales pe cei vârstnici niște ființe inutile, sau …”NIȘTE VIERMI”! Eu am altă opinie și îi respect atât pe tinerii care protestează, cât și pe cei care au construit ceva bun în această țară, și pe cei care au avut de suferit de pe urma prigoanei comuniste.

 18. dismerdatu spune

  Plictisitor eu gasesc ceia ce fac structurile Puterii Portocalii si Institutiile decimate grav de coruptie generalizata , ar fi bine sa fie cit mai multi domni Gaidau in Romania ,ar fi mult mai multa onoare , drêptate si o Justitie cinstita care sa nu puna botul la spagi grase in schimbul carora fac tot felul de abuzuri destul de grave….iar Cercurile de Interese Mafiote care sint mina in mina cu unii Magistrati si Politisti ,sa faca Legea dupa bunul lor plac si nimeni sa nu-i condamne pentru tot felul de jafurii si hotii de pe urma carora se imbogatesc zilnic cu totii, !!
  Apel ! Oameni buni care sinteti fizic in putere , protejati si ajutati oamenii batrini si lipsiti de aparare , nu se stie niciodata cum vom ajunge peste ani si NOI. Aparati si protejati batrinii nostrii..!
  Vajnica Doamna dr. Vulpe are multe dedesupturi murdare ,a emis multe Acte Medicale cu inscrisuri False pe baza carora Justitia a dat numeroase Sentinte Nedrepte. Am si eu o Expertiza Medico Legala Pshiatrica Emisa de catre Spitalul de Urgenta Piatra Neamt pentru o persoana decedata care nu a fost consultata niciodata de doamna Vulpe nici cind era in viata si nici cind a foct decedata , si asta sub olografa semnatura a doamnei Vulpe , iar un exemplar se gaseste la Dosarul NR. 1996/188/2008 a Judecatoriei Bicaz , unde a cazut in coma din 2008 si nici acum nu sa solutionat…..de bravii magistrati impartiali de la Bicaz. Probabil nu mai merg foarte bine afacerile murdare cu Imobiliarile , cu Retrocedarile , cu Jafurile Silvice , acum se ataca propietatile batrinilor lipsiti de aparare…. exista multe complicitati! si multe de comentat !! Rusineeeeeeee…!!! In mod paradoxal si numele de Vulpe parca ii este corect predestinat doamnei doctor…!!!

 19. IRINA spune

  Doar 1 comentariu la acest articol. Asta e valoarea celui care l-a facut.

 20. dismerdatu spune

  Buna Ziua ! Felicitari dl. Gaidau , sincer imi pare rau ca noi Contribuabilii platim Institutii abilitate ca sa isi faca bine si corect treaba , dar se pare ca dumnealor se ocupa cu totul de altceva..!!…..”nu au timp”
  Orice faceti dvs domnule Gaidau este mult mai corect si nobil decit ceia ce fac Autoritatile care Tergiverseaza, musamalizeaza , sau sint surzi si orbi, conteaza esenta faptei si nu faptul la care pentru unii comentatorii li sar parea ceva plictisitor , plictisitor este ceia ce fac unele Institutii , Bravoooo! tinetio tot asa nici un pas inapoi…!! Ar fi bine sa existe mai multi domni Gaidau in Romania !
  Din pacate nu este singurul caz de Excrocarii si de jefuire aparent legala la prima vedere , a unor batrini lipsiti de aparare……
  Sincer va felicit si cred ca ar trebui ca si alti cetateni de buna credinta sa vegheze asupra batrinilor neajutorati , caci pina la urma toti ajungem batrini si nu se stie cum ajungem ,si sar putea ca in viitor ca si Noi din nefericire sa fim viitoarele victime a unor grupari mafiote cu relatii.
  In ce priveste pe vajnica doamna doctor Vulpe impreuna cu „ECHIPA” au multe murdarii si ilegalitati de ascuns.
  Doresc sa denunt un abuz si ilegalitate fara precedent privind Emiterea cu Inscrisuri Medicale oficiale FALSE intr-o Expertiza Medico-Legala Psihiatrica Emisa de catre Spitalul de Urgenta Piatra Neamt sub semnatura olografa a doamnei doctor Vulpe care se gaseste la Dosarul nr. 1996/188/2008 a Judecatoriei Bicaz.
  Un exemplar al Expertizei respective o am in posesia mea si mi-a fost expediata de catre Judecatoria Bicaz , pe care am sa o trimit cu un memoriu detaliat Redactiei.
  Aceasta expertiza a fost intocmita abuziv privind o persoana decedata in virsta de 80 de ani , pe care domnia sa doamna dr. Vulpe nu a Consultat-o niciodata , nici cind era in viata , nici dupa ce a decedat . ( data decesului 26.08.2008.) Data Emiterii EXPERTIZET ulterior Decesului.
  Este vorba de mama mea Dismerdatu Ioana care era grav bolnava fizic si pshic inca din 1991 necesitind insotitor avind o Invaliditate de gradul II stabilit printr-o Comisie Medicala de Expertiza de catre Inspectoratul de Stat pentru Handicapati.
  A fost diagnosticata de „dementa senila” de catre Doctorii Specialisti Pshiatru si Neurolog.
  Un Gaterist a profitat de starea mamei noastre si ca restul familiei sintem stabiliti in Franta in cirdasie cu un Notar Public au inselat pe mama noastra cu putin timp inainte de a deceda sa semneze un Antecontract la un Notar Public din Poiana Teiului ,a unei suprafete de 5 ha de padure
  Doamna doctor Vulpe prin aranjamente de culise si cumatrie , cauta sa sprijine unul din „Baronii Locali” considerat unul din Capii Mafiei Lemnului de pe Valea Muntelui , respectiv pe Patronul de Gater Ropotoae Mihai sa obtina 5 ha de padure Propietatea noastra.
  Desigur am aflat „ingineria” si am Solicitat NULITATE ABSOLUTA a Antecontractului la Judecatoria Bicaz pe motiv justificat ca sa incalcat Procedurile si Legea ,fiindca a fost semnat de catre o persoana fara discernamint , batrina si grav bolnava , exista pe rolul Judecatoriei Bicaz Dosarul 1996/188/2008 care se tergiverseaza si se ignora orice dovada concreta, din 2008 si pina in prezent nu sa dat nici o solutie.
  In Expertiza respectiva doamna doctor Vulpe scrie negru pe alb ca mama noastra era pshiatric sanatoasa .
  Am Contestat Expertiza abuziva si falsa a doamnei doctor Vulpe si am depus Cerere de efectuare A UNEI CONTRAEXPERTIZE , de atunci Dosarul sta la NAFTALINA blocat.
  Superficialitatea INTOCMIRII acestui Antecontract de vinzare cumparare este evidenta ,CARE a fost facut pe baza unei Hotariri Judecatoresti, care este in Contradictoriu cu Hotarirea Judecatoreasca ce a stat la baza Emiterii Procesului Verbal de Punere in Posesie.(NUMAI INCURCATURI SI BILBIELI ALE FUNCTIONARILOR PUBLICI°)
  Notarul Public a Emis o „Incheiere de Rectificare ” IN MOD ILEGAL incalcind dispozitiile art. 53 din legea nr. 35/1995 citind doar o singura parte pe promitentul cumparator.
  Culmea este ca in inscrisul oficial notarial
  a Incheierii de Rectificare a fost schimbat numele titularului Procesului Verbal de Punere in Posesie si a benificiarului Hotaririi Judecatoresti definitive si irevocabile prin care sa retrocedat cele 5 ha de padure mamei noastre Dismerdatu Ioana , in locul EI Notarul Public Viorel Tudor a in in FALS numele lui dl. Ropotoae Mihai.
  Acest Patron de Gater este protejatul subprefectului Sendrea Vasile , a directorului Directiei Silvice Neamt Maftei Simion , a domnului Petre Ilie Sef Serviciu Prefectura Neamt care impreuna cu „ATLTII” asigura , protejeaza afacerile murdare cu Retrocedarile si Jafurile Silvice.

 21. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Este loc la psihiatrie și pentru cei care nu-i iubesc pe octogenari, este loc și pentru cei care nu-i iubesc pe amărâți! Am onoarea!

 22. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  În textul prezentat s-a strecurat o mică eroare de natură onomastică: numele corect al crescătoarei de animale din comuna Negrești ar fi DÎDA(sau DÂDA)MAGDALENA! Nicidecum Margareta!

 23. lazar ovidiu spune

  Un articol foarte lung si plictisitor. La fel ca si in cartea scrisa, autorul are o pasiune pentru necazurile octogenarilor. Totusi este bine ca se ocupa cineva si de acesti amarati. Mai este loc la psihiatrie? Va salut cu respect

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate