Când are loc premiera serialului turnat la Piatra-Neamț, „Bani negri (pentru zile albe)” (TEASER)

0

Serialul „Bani negri (pentru zile albe)”, produs de HBO Europe în România, are premiera pe 22 noiembrie pe HBO GO în toate teritoriile HBO din Europa, informează Media Expres.

Bani negri (pentru zile albe) este un serial de 6 episoade scris și regizat de Daniel Sandu. Filmările pentru serialul „Bani negri (pentru zile albe)” au avut loc în Piatra-Neamț, Onești și București.

Daniel Sandu este un regizor și scenarist multi-premiat. S-a născut pe 16 decembrie 1977, la Piatra-Neamț.

În 2002, a absolvit Facultatea de Regie Film din cadrul Universității Media. Din 2003, lucrează ca scenarist și regizor la seriale de comedie precum „La Bloc“, „La serviciu“, „Fete cu lipici“ (Pro TV), „Gașca“ (Kanal D), „Nimeni nu-i perfect“  (Prima TV).

Filmul lui de debut din 2017, Un pas in urma serafimilor, a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo și a câștigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cel mai bun regizor. Daniel Sandu este unul dintre scenariștii serialului HBO Europe, Hackerville.

Cele șase episoade spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt.

Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Cei doi prieteni, Doru și Ionel, sunt interpretați de Alexandru Papadopol și Cristian Bota. Actrița Medeea Marinescu interpretează rolul principal feminin, Evelina. Gavril Pătru, Valeriu Andriuță, Adriana Irimescu, Maruca Băiașu, Mălina Manovici, Iulia Dinu, Voica Oltean se numără printre actorii care joacă în noua producție HBO Europe.

Daniel Sandu, scenaristul și regizorul serialului, a spus că producția explorează efectele unui adevăr incomod, acela că aproape nimeni nu e nevinovat și că de multe ori când ni se întâmplă ceva rău suntem victime-complice la ce ni se întâmplă.

„Ne-am imaginat un oraș ca oricare altul, dar cu un univers kafkanian în care aproape toți locuitorii sunt tentați să devină complici la o ilegalitate, iar puținii care nu vor să facă asta vor avea de suferit. Este un oraș în care binele nu învinge. Am construit premisele unui jaf ca-n filme, dar am răsturnat toate clișeele cu care am fost obișnuiți. Apoi am luat acest adevăr incomod și amar care e de fapt o dramă și l-am învelit într-un strat de comedie și pudră de zahăr, asemeni unei pilule amare, dar care la început e dulce. Și, astfel, telespectatorul e invitat să participe alături de personajele principale într-o aventură de tip pinball între consecințele unei glume care de fapt e mai serioasă decât ne-am aștepta”, a spus Sandu.

Producătorii executivi din partea HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root. Silvia Popescu și Ioanina Pavel sunt producătoare HBO Europe, iar Tudor Reu este producător din partea Mobra Films, compania lui Cristian Mungiu implicată în producția serialului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate