Campaniile naţionale şi controalele continuă

0

Comisiile mixte de control numite prin ordin al prefectului, care au avut ca obiective principale, atât verificarea modului de aplicare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat  cât şi a încadrării în grade de handicap şi acordarea certificatelor aferente, îşi continuă activitatea în cadrul şi condiţiile stabilite de cele două campanii naţionale.

Astfel, în cadrul „Campaniei naţionale de verificare a modului de aplicare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat”, care a demarat în luna iunie a.c. şi până în prezent, echipa mixtă de control  a verificat  43 de primării.

Din  5.579 de dosare de ajutor social aflate  în plată au fost controlate  2.976 dosare, din care  388 dosare au fost propuse pentru suspendare.

Au fost aplicate 5 avertismente persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială din cadrul primăriilor Răuceşti, Roznov, Vînători Neamţ şi Tămăşeni şi o amendă în cuantum de 500 lei, referentului cu atribuţii de asistenţă socială din cadrul primăriei Vînători Neamţ.

În cadrul „Campaniei naţionale de control privind încadrarea în grade de handicap şi acordarea certificatelor aferente”  demarată tot în luna iunie a acestui an, echipa mixtă  a efectuat control la 26 primării.

Astfel, din 6.672 persoane cu certificat de încadrare în grad de handicap, 1.315 dosare  au fost verificate administrativ  şi au fost efectuate 446 vizite la domiciliu. În urma acestor verificări 171 dosare au fost propuse pentru reevaluare, din care 87 pentru persoane cu grad grav şi 84 pentru persoane cu grad accentuat.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate