Campanie de promovare a turismului din judetul Neamt prin participări la târguri si expozitii nationale

1

Judeţul Neamţ, prin Consiliul Judeţean Neamţ a încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului contractul nr. 1518 din 04.05.2011, pentru acordarea finanţării nerambursabile în vederea implementării proiectului CAMPANIE DE PROMOVARE A TURISMULUI DIN JUDEȚUL NEAMȚ PRIN PARTICIPĂRI LA TÂRGURI ȘI EXPOZIȚII NAȚIONALE, cod SMIS 17936.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul major de intervenţie 5.3. – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică“, Operaţiunea Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice.

Zilele Orasului Piatra Neamt 2010

Valoarea totală a proiectului este de 941.592,00 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 726.000,00 lei (valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 617.000,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 94.380,00 lei şi co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului 14.520,00 lei).

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Obiectivul general al proiectului

Transformarea judeţului Neamţ într-o destinaţie turistică de calitate conform standardelor de dezvoltare durabilă ale Uniunii Europene.


Indicatorii de impact corespunzători obiectivului general al proiectului

1 produs turistic- turism în județul Neamț, promovat până la finalul implementării proiectului.

Obiectiv specific

Creşterea atractivităţii turistice a judeţului Neamţ prin dezvoltarea produsului turistic- turism în județul Neamț.

Activităţile proiectului

Realizarea a :

 • 1500 ghiduri turistice de promovare a turismului din județul Neamț;
 • 24000 pliante (câte 12000 pliante pentru fiecare ediție a târgului de turism);
 • 3500 hărţi;
 • 1 film de prezentare a turismului din județul Neamț de aprox. 30 min;
 • 1500 dvd-uri de conțin filmul de prezentare a turismului din județul Neamț;
 • 1500 de mape și sacoșe tematice pentru prezentare materiale de promovare;
 • 1 stand pentru participarea la Târgul de Turism al României;
 • audit ;
 • publicitate proiect.

Distribuirea materialelor de promovare se va realiza prin participarea la cele două ediții anuale ale  Târgului de Turism al României, precum și alte expoziții naționale. Deasemenea se vor distribui reprezentanţilor administraţiilor publice locale din judeţul Neamţ, ONG-urilor şi organismelor care activează în domeniul turistic.

Grupul ţintă al proiectului „Campanie de promovare a turismului prin participări la târguri și expoziții naționale” este reprezentat de turiştii români şi străini care vizitează județul Neamț.

Materialele publicitare care vor fi realizate prin proiectul Campanie de promovare a turismului prin participări la târguri și expoziții naționale vor fi axate pe promovarea lăcaşurilor de cult, ariilor naturale protejate, colecțiilor muzeale și vestigiilor istorice, precum și a tradițiilor și obiectivelor turistice considerate reprezentative în județul Neamț.

Implementarea proiectului  Campanie de promovare a turismului prin participări la târguri și expoziții naționale va contribui la dezvoltarea durabilă a zonei prin:


–       conservarea patrimoniului cultural-religios existent în judeţul Neamţ;

–       conservarea ariilor naturale protejate;

–       îmbunătăţirea imaginii judeţului şi implicit atragerea de investitori;

–       creşterea numărului de turişti în zonă care conduce la dezvoltarea infrastucturii turistice;

–       îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei;

–       îmbunătăţirea mediului de afaceri, creşterea numărului locurilor de muncă în judeţ, reducerea ratei şomajului.

Pe termen lung, implementarea proiectului Campanie de promovare a turismului prin participări la târguri și expoziții naționaleva contribui la creşterea calitativă, la standarde europene, a ansamblului condiţiilor de practicare a turismului, cu impact direct asupra creşterii cererii de turism pentru România, ca destinaţie turistică naţională şi europeană.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. cristiana spune

  ce pliante, ce harti,deunazi eram pe platoul cozla impreuna cu niste cehi.spatii comerciale goale de unde nu poti sa cumperi o sticla cu apa,ca sa nu mai zic de aspectul dezolant de pustiu.ce sa vada turistul igloo-ul jerpelit de vant si…ce sa mai vb

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate