Campania „Dialog cu Diaspora pe teme consulare”, ediția 2017, a debutat la Lisabona

1

Ediția din anul 2017 a campaniei „Dialog cu diaspora pe teme consulare”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat la data de 20 februarie 2017, la Lisabona, unde conducerea Departamentului Consular a avut întâlniri cu reprezentanţii comunităţii româneşti, precum şi cu diplomații români cu atribuţii consulare din Portugalia.

În cadrul întâlnirii cu cetățenii români stabiliți în Portugalia, directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, a prezentat modificările legislative recente privind eliminarea cvasitotalității taxelor consulare, condițiile în care solicitanții de servicii consulare beneficiază de regimul de gratuitate astfel instituit, precum şi demersurile adoptate la nivelul MAE pentru adaptarea activității rețelei consulare la noul context.

Totodată, a fost subliniată importanța reunirii la aceeași masă a reprezentanţilor MAE şi a cetăţenilor, ca beneficiari direcţi ai serviciilor consulare. În acest context, au fost prezentate eforturile de reformare și modernizare de substanță a activității consulare, prin implementarea Sistemului Informatic Consular E-Cons, lansat public sub deviza „Consulatul, mai aproape de casa ta”, împreună cu toate subsistemele componente (E-Viza, SNIV, E-Pass, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (modulele de Call-Center și Mail-Center). De asemenea, au fost explicate modalităţile de accesare a serviciilor consulare prin intermediul Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (www.econsulat.ro).

În marja reuniunii, reprezentanții comunității românești din Portugalia şi-au exprimat aprecierea cu privire la rezultatele demersurilor desfășurate de către Ministerul Afacerilor Externe în ceea ce privește informatizarea și eficientizarea serviciilor consulare oferite cetățenilor români în străinătate.

De asemenea, acțiunea a reprezentat o oportunitate pentru expunerea eforturilor constante depuse de către Ministerul Afacerilor Externe în gestionarea eficientă a situațiilor de criză în care au fost implicați cetățeni români în afara granițelor ţării.

Campania „Dialog cu Diaspora” va continua în prima jumătate a anului 2017 pentru a prezenta comunităților româneşti din diaspora beneficiile sistemului  de servicii consulare „E-Cons”. Această campanie are rolul de a explica direct cetăţenilor români întreaga gamă de servicii consulare modernizate și informatizate, care le stau la dispoziţie sau se află în curs de implementare, astfel încât platforma „E-Cons” să fie utilizată cât mai eficient.

dialog-cu-diaspora

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Alexandru Cristian Sztrîmbely spune

    #Urgent! În Parlament se pregătește relaxarea amenzilor și pedepselor pentru hoții de lemn. Hai marți la protest să îi oprim și să cerem pedepse și mai aspre pentru hoți!

    Pe ascuns, miercuri dimineata, în data de 22 februarie, a avut loc în Comisia de Agricultură din Parlament o încercare de a propune abrogarea OUG 51. Această decizie a fost amânată până marți 28 februarie, pentru că ONG-urile de protecția mediului nu au fost implicate la luarea deciziei și asta este illegal conform convențiilor internațioanle și legislației europene. La ședință au fost doar asociațiile proprietariilor de pădure, reprezentanții industriei și Romsilva.

    Ce este OUG 51?

    OUG 51,lege în vigoare, cuprinde amenzi și sancțiuni sporite pentru o serie de ilegalități din domeniul silvic. De exemplu se sancționează aprobarea de exploatări în păduri virgine sau transportul fără acte de proveniență a masei lemnoase. În cazul transportului se poate confisca mijlocul de transport. O măsură absolut necesară pentru descurajarea ilegalitaților în domeniu care a avut un efect exponențial în descurajarea activității ilegale.

    Respingerea sau modificarea substanțială a legii de aprobare a OUG 51 înseamnă dezincriminarea unui număr foarte mare de contravenții care nu se găsesc în alte legi, cu un efect dramatic de creștere a tăierilor ilegale de pădure.

    În ultimi ani s-au făcut progrese majore prin acțiuni concertate ale poliției și gărzii forestiere, prin transparentizarea sistemului cu Inspectorul Pădurii și vrem ca acest trend să continuie până la rezolvarea problemei.
    NU ACCEPTĂM NIMIC MAI PUȚIN!

    Vă așteptăm marți 28 februarie, în Parcul Izvor, în fața Parlamentului începând cu ora 17. https://www.facebook.com/events/1426033287431108/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate