Campania de vaccinare la Neamț: Un succes sau un eșec?

1

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 168.667 doze de vaccin, din care 67.584 doza a 2-a. 2010 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a, din data de 28 septembrie. Au fost raportate 53 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. Nu au fost raportate reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin.

În 106 cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 12.141 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 27 de persoane cu vaccinul Pfizer. 7.122 persoane au fost vaccinate in mediul rural, în 52 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 25 septembrie – 2 octombrie au fost administrate 5.339 de doze de vaccin. 2.935 de persoane au fost vaccinate cu doza 1394 cu doza a doua și 2010 cu doza a 3-a. 2225 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 551 dintre acestea au fost vaccinate în 27 de cabinete medicale de familie.

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 98.228 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 42.557 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 188.454 de doze de vaccin împotriva covid-19: 127.715 doze Pfizer, 13.930 doze Moderna, 11.735 doze AstraZeneca și 35.074 doze Johnson&Johnson, în 64 tranșe.

Activitățile de vaccinare cu echipele mobile au continuat și săptămâna aceasta:

  • în mediul rural au fost vaccinate 52 de persoane în 6 localități: Bargăoani, Negrești, Rediu, Borlești,
  • Podoleni și Tazlău,
  • au fost vaccinați 81 de beneficiari și salariați ai unui centru rezidențial din municipiul Roman,
  • în 2 licee din Piatra Neamț au fost vaccinate 34 de persoane – elevi și cadre didactice.

Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în 6 localități din mediul rural – Mărgineni,
Gâdinți, Gherăiești, Săbăoani, Doljești și Boghicea, în 2 centre rezidențiale și 2 licee din municipiul Piatra
Neamț.

Tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid 19
Începând de luni, 4 octombrie unitățile vaccinatoare vor ridica de la Direcția de Sănătate Publică Neamț
tichetele de masă pentru persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare împotriva
virusului SARS-CoV-2.

Reamintim următoarele:
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.
Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.
Vor beneficia de tichete toate persoanele care s-au imunizat, cu schema completă (doză unică de vaccin Johnson&Johnson și a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca), după data de 3 septembrie


Vaccinarea în situații speciale
Este permisă vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/ AstraZeneca și care au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni. În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială.

Pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, care se află în primele 3 luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de vaccin, la doza 2, se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicațiilor și precauțiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP).
Atunci când o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu același tip de vaccin.

Administrarea concomitentă a vaccinului COVID-19 cu alte vaccinuri
Vaccinurile Covid 19 autorizate in Romania pot fi administrate simultan sau la orice distanță de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare pentru vaccinarea copiilor, a unor grupe populaționale aflate la risc (ex: vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxiei tetanosului in cazul plagilor cu risc tetanigen sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață in România.
În cazul administrării concomitente se folosesc seringi diferite și se administrează in locuri anatomice diferite. Dacă este necesar a fi administrat în același braț, se va injecta separat la o distanță de cel puțin 3 cm.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Zănoaga Dragoș spune

    Bună ziuaAm anumite cunoștințe care au făcut vaccinul Jonson & Jonson și sunt amânați de pe o zi pe alta cu bonurile in valoare de 100 lei.Cum este posibil ca la Roznov sa fie bonuri pentru cei care se vaccinează,și pentru Pietreni sa nu fie?Am colegi și cunoștințe care se duc aproape zilnic la piața centrală unde s-au imunizat cu Jonson & Jonson să își ridice bonurile și li se spune sa revină ba mâine,ba peste două,zile, altora le spune sa vină săptămână viitoare…Ce e cu prostia asta?Eu chiar nu pot sa înțeleg

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate