Campania de vaccinare din Neamț este un dezastru

7

La începutul lunii ianuarie a început vaccinarea anti-COVID la Neamț. După 3 luni, s-a vaccinat cu ambele doze aproximativ 7% din populația județului. Dacă se păstrează același ritm, deși e greu de crezut, până la sfârșitul anului va fi vaccinată sub 30% din populația județului, ceea ce înseamnă un eșec total, deoarece cei vaccinați își vor pierde imunizarea și ar trebui vaccinați din nou.

Noi am spus încă de la finele lunii ianuarie că această campanie de vaccinare este un dezastru, lucru de care v-am amintit și în luna martie când vă spuneam că nu se va realiza procentul de persoane vaccinate propus. Ar fi fost bine să nu avem dreptate și prezicerile noastre să nu se adeverească, dar din păcate e chiar mai rău decât anticipasem.

De ce campania de vaccinare este un dezastru la Neamț? Ar fi câteva explicații.

În primul rând, nemțenii nu mai au încredere în cei care gestionează pandemia din cauza faptului că în loc să se ocupe de pandemie din punct de vedere medical, guvernații au politizat totul și și-au pierdut credibilitatea în fața cetățenilor.

În al doilea rând, politicienii liberali care ar fi trebuit să convingă nemțenii să se vaccineze nu au putut să facă acest lucru pentru că i-ar fi supărat pe unii preoți care sunt contra vaccinului, preoți cu care s-au pozat din toate pozițiile în campania electorală. Drept urmare, domnii politicieni de la PNL au ales să mimeze îndemnuri la vaccin ca să nu supere liderii spirituali locali, dar să arate totuși șefilor de la București că fac ceva.

În al treilea rând, presa care a încasat ”ajutoare” de la guvernul PNL nici ea nu s-a ostenit să își ajute guvernul, mulțumindu-se doar să încaseze pomana.

În al patrulea rând, comunicarea folosită pentru promovarea campaniei de vaccinare la Neamț a fost una de cea mai proastă calitate și destul de arogantă. Vaccinarea la Neamț a fost promovată mai mult de cei neplătiți de guvern și neafiliați politic liberalilor decât au promovat-o cei care, teoretic, s-au ocupat de ea.

În al cincilea rând, mulți lideri religioși din Neamț, mulți medici de familie și alte categorii de personal medical au recomandat oamenilor să nu se vaccineze. Aceste recomandări au fost mult mai de încredere decât cele ale politicienilor care vrând să iasă ei în față ca păduchii nu au lăsat medicii să vorbească despre pandemie și uneori nici măcar nu i-au consultat, ci au făcut ce i-a tăiat pe ei capul lor de politicieni disperați după imagine.

Nu in ultimul rând, ci chiar definitoriu pentru eșecul campaniei de vaccinare în Neamț, a fost mințirea populației. Au dat de înțeles oamenilor că vaccinurile sunt sigure, deși nimeni nu poate confirma asta și au apărut probleme. Au promis oamenilor teste gratuite și nu s-a întâmplat asta. Au zis multe lucruri care s-au dovedit a fi altfel, iar nemțenii nu sunt așa de naivi pe cât ar fi crezut unii. În consecință, populația și-a pierdut încrederea și interesul față de vaccinare.

Să nu credeți că pasă cuiva că vaccinarea la Neamț e un eșec. Cei responsabil folosesc ca scuză faptul că la nivel național este aceeași situație, dovedind încă o dată că de fapt nu le-a păsat cu adevărat de această campanie sau nu au crezut nici ei în ea.

Noi recomandăm persoanelor care au și alte boli grave să se consulte cu medicii curanți – singurii oameni avizați care pot stabili un raport riscuri/beneficii în funcție de patologia asociată – și apoi să ia o decizie asumată.

7 Comentarii
 1. Das Reich spune

  Politizare inutila a unei actiuni mondiale.
  Judetul Neamt este un judet impotent in general. Ma uit la reactia garzii de mediu neamt cu amoniacul bulgarului. ma uit la incendiul de la spital si la acahashul nemtean devenit depozit de mobila. ma uit la piata mare in care ploua. ma uit la scarile rulante de la parcarea de la turn. ma uit la Troleibuzul SA care nu mai are nici troleibuze, nici cablu conductor dar a ramas cu stalpii si vergelele de sustinere….
  ma uit la partia de la altitudinea de 400 metri orientata spre est si insorita jumatate de zi….la telegondola care merge goala…si tot asa
  cine le a comis? nemtenii. indiferent de culoarea politica.

 2. Bacosca Iustina spune

  Care pandemie? Care epidemie? În România nu a fost declarata oficial epidemie. Atunci, de ce vaccinare în masa cu modificat-or genetici? Folosiți-vă mintea! Nemțenii care nu se vaxcineaza sunt responsabili.

 3. Andrei Varga spune

  Mă scuzați, care pandemie ? Cine și când a anunțat ?
  Îmbogățesc niste giganți pharma mondiali, un vaccin antigripal anticoronavirus nu se face in câteva luni .
  Și câștigători de Nobel nu se nasc așa de rapid in mai multe țări concomitent .

  1. Andrei Varga spune

   Încă nu există o explicație plauzibilă cu privire la similaritățile până la confuzie între un film care în 2011 era pe 212 în IMDB, Contagion al lui Sodenberg, cred că îl văzuse numa el și familiile actorilor săi, și așa zisa pandemie .
   Până și lipsa hârtiei igienice din magazine .
   Acest film trebuie văzut de orice om lucid in zilele noastre .
   Atenție, e făcut cu 10 ani înainte de mascarada covid !
   De ce totul e atât de similar nu vom ști niciodată .
   Cine pe cine a inspirat in scenariu ???
   https://www.imdb.com/title/tt1598778/

   1. Das Reich spune

    e chiar de speriat cum se termina…. liliacul…porcul…bucatarul….

 4. Ovi spune

  In al 7-lea rand: vaccinarea nu este obligatorie! Punct! Că nu au convins populația, că una, că alta…. polemică inutilă.

 5. Stefan spune

  Daca s-ar interzice iesirea din tara fara vaccinare, sa vedeti cum ar creste procentajul in mod spectaculos!La fel, daca s-ar conditiona cu vaccinarea de accesul in mall, carciumi , biserica, etc.Numai ca la noi , autoritatile vor sa fie si cu aia in…, si cu sufletul in Rai!Dl. Iosub are dreptate in tot ce a scris, comunicarea este sub orice critica!Incercati sa aflati acum, dintr-o sursa oficiala, rata infectarii in localitatile din judet!Nu veti afla decat din materiale publicate de presa, nu de pe site-ul DSP ori al prefecturii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate