Campania de prevenire a furturilor de si din autoturisme „NU-TI LĂSA MASINA LA ÎNDEMÂNA HOTILOR!”

2

Inspectoratul General al Politiei Române – prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitătii si Groupama Asigurări S.A. au initiat, la nivel national, campania de prevenire a furturilor de si din autoturisme intitulată „NU-TI LĂSA MASINA LA ÎNDEMÂNA HOTILOR!”. Acest nou demers reprezintă o continuare a protocolului de colaborare din anul 2011, încheiat între Inspectoratul General al Politiei Române si Groupama Asigurări S.A. la lansarea campaniei „Fii precaut, hotii nu dorm!” Campania „NU-TI LĂSA MASINA LA ÎNDEMÂNA HOTILOR!”se va desfăsura în perioada iulie – septembrie 2012 si are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitătile de prevenire a furturilor de si din autoturisme. La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt promovarea campaniei se va realiza de către Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitătii, Serviciul Ordine Publică si Serviciul Rutier. Pentru ca mesajele campaniei să fie aduse la cunostinta unui număr cât mai mare de persoane, politistii vor organiza si vor participa la întâlniri cu grupuri tintă : asociatii de proprietari, asociatii profesionale, angajati ai unor institutii sau societăti de transport.
Pe parcursul întâlnirilor se vor prezenta participantilor aspecte de interes privind furturile de si din autoturisme, modalitătile în care actionează, de regulă, infractorii si care sunt măsurile de protectie pe care posesorii de autoturisme le pot lua pentru a nu fi victime ale unor astfel de infractiuni. Politistii vor distribui obiecte promotionale, iar la avizierele asociatiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale si în alte locuri publice vor fi expuse afise cu mesajul campaniei. Materialele cu mesajul campaniei – 13.000 de pliante, 150 de afise si 30 de mape au fost realizate cu sprijinul partenerului Groupama Asigurări S.A. Politistii recomandă cetătenilor să tină cont de următoarele sfaturi: pentru prevenirea furturilor de auto – la coborârea din autoturism, scoateti cheia din contact, chiar dacă veti lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE.
Dacă obisnuiti să parcati autoturismul în curte sau garaj, nu lăsati cheile în contact atunci când coborâti pentru deschiderea portilor
– certificatul de înmatriculare si cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în masină. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu vă despăgubeste dacă nu prezentati cele două documente în original si ambele chei ale autoturismului.
– parcati autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinta dumneavoastră si pe cât posibil în locuri iluminate si cât mai circulate.
– montati un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai putin decât paguba suferită în urma unui furt. Schimbati imediat sistemele de sigurantă ale autoturismului, dacă ati pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia.
– în situatia în care ati devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajati în acest schimb pe cont propriu. – apelati la politistii specializati, care vor actiona profesionist pentru recuperarea autoturismului si prinderea autorilor. În caz contrar, riscati atât pierderea banilor, cât si să nu recuperati autoturismul. Pentru prevenirea furturilor din auto
– nu lăsati la vedere, în interiorul masinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genti, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
– în statiile de alimentare cu carburanti, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, actionati sistemul de închidere a usilor.
– pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) actionati sistemul de închidere al usilor (astfel veti evita să fiti deposedati la semafor de geanta ce se află în interiorul masinii). Când părăsiti autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
– atunci când părăsiti autoturismul si actionati închiderea centralizată, asigurativă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
– pentru eventuale reparatii, nu vă adresati atelierelor neautorizate sau mesterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteti rămâne fără componente care functionau foarte bine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. marius spune

    Ca unul care am patit-o cu ceva ani in urma va pot da un sfat:
    Deveniti ultra credinciosi,faceti matanii,dati de pomana la boschetarii care-si mai fac veacul pe langa parcarea d-vs,iar daca nici asa nu merge atunci cand politistul de proximitate va veni sa va roage sa-i semnati o declaratie cum ca v-ati gasit toate actele in sacosa cu care ati fost la piata datii-o.
    Va va multumi ca au mai rezolvat un A.N.
    Dupa aceea,fuguta la preot sa va citeasca ceva care sa-l aduca pe hot legat.
    Daca mergeti cu el la politie s-ar putea sa luati amenda,ca nu v-ati pazit masina punand pe drumuri niste agenti nevinovati si prost platiti.
    Nu-l predati pe hot,rugati-l sa va pazeasca el masina.Dati-i si cate o masa din cand in cand,ajuta.

  2. dihorul spune

    Boschetarii cu radarul sa treaca la prins hotii din auto ca d`aia ii platim !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate