Campania de prevenire „STOP VIOLENTEI ÎN FAMILIE”!

0

În perioada 15 mai – 01 august 2011, politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii desfăsoară Campania de prevenire „STOP VIOLENTEI ÎN FAMILIE”! Scopul campaniei este acela de a informa populatia judetului Neamt cu privire la consecintele cazurilor de violentă domestică. În această perioadă vor fi organizate o serie de activităti de informare care vor urmări sensibilizarea grupurilor tintă, respectiv elevi si părinti, cu privire la cauze, forme de manifestare, cât si consecinte ale violentei în familie. Mesajele politistilor vor fi adaptate în functie de vârstă, preocupări, educatie, grad de receptivitate. Partenerii care se vor implica în desfăsurarea campaniei sunt Fundatia „Pacea” din Roman si Protopopiatul Piatra Neamt prin realizarea unor materiale informative, de suport, pe această temă. Diseminarea informatiilor se va face împreună cu politistii în scoli, cât si localnicilor care participă la slujbe oficiate în cadrul bisericilor si mănăstirilor. Având în vedere faptul că acest fenomen se regăseste cu preponderentă în mediul rural, activitătile vor fi orientate în special în acest spatiu, dar si în municipiul Piatra Neamt, unde vor fi organizate activităti informative stradale la care vor contribui si voluntarii IPJ Neamt cu recomandări si mesaje utile pentru cetăteni.


De asemenea, vor fi organizate concursuri scolare de desene cu tema „NU violentei în familie”. Evaluarea lucrărilor va fi realizată împreună cu părintii elevilor din unităti de învătământ din comunele din judetul Neamt (ex. Borlesti, Al. Cel Bun, Vânători, Dumbrava Rosie, Văleni, Agapia, etc.), dezbaterile având ca subiecte tema abordată si găsirea de alternative la comportamentul violent. Pe perioada vacantei de vară vor fi organizate activităti educativ-preventive în cadrul Clubului de Vacantă al Bibliotecii G. T. Kirileanu Piatra Neamt, la care vor participa elevi din mai multe unităti de învătământ.

Recomandări de prevenire a violentei domestice în cadrul campaniei

– Dacă violenta fizică s-a produs, mergeti la Serviciul de Medicină legală Neamt, în maximum 48 ore de la producerea agresiunii pentru constatarea acesteia si eliberarea unui certificat medico-legal.


-Anuntati cea mai apropiată unitate de politie. Pentru ca politia să vă poată apăra de repetarea violentelor, este necesar să depuneti o plângere.

– Împăcarea cu agresorul nu presupune si înlăturarea pericolului de repetare a violentelor!

Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate