Camionul încărcat cu acid sulfuric, în pericol de a se răsturna între Toplița și Borsec, repus pe carosabil

0
  • Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița asigură măsurile de supraveghere a zonei de producerea probabilă a unei situaţii de urgenţă, în urma unui accident rutier produs, ieri, în jurul orei 13:00, pe DN 15, între Toplița și Borsec, în care a fost implicat un autocamion încărcat cu aproximativ 20 t acid sulfuric, care a rămas înclinat pe parapet. 

Pentru siguranța misiunii, s-a solicitat în sprijin echipajul CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al județului Mureș. Totodată, firma transportatoare din Târgu-Mureș a solicitat deplasarea la locul evenimentului a unor utilaje, în vederea repunerii pe carosabil a autovehiculului.

 Potrivit publicației Ziar Harghita, cu ajutorul utilajelor puse la dispoziție de Romaqua Group Borsec, s-a reușit, în jurul orei 18:15, repunerea pe carosabil a vehiculului de mare tonaj, după ce, mai întâi, au fost descărcate, în siguranță, cele 18 recipiente din plastic cu acid sulfuric; autocamionul nu a suferit avarii importante, astfel încât și-a putut continua traseul inițial, spre Târgu-Neamț.

sursa:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate