Cadillac Deville de Piatra Neamt

1

Masina este in proprietatea  domnului Nicu Popa  din Zanesti, localitate de langa Piatra Neamt! Dansul a adus masina in urma cu cativa ani din America in starea in care se poate vedea si acum , complet reconditionata! Este vorba de un Cadillac Deville coupe cabrio din 1962 , motor 6400 cmc V8.
Pe langa Deville domnu Nicu pasionat si el pana in maduva oaselor de americane mai detine un Cadillac Fleetwood din 85 in perfecta stare cu motor de 5,0 V8 insa din pacate neinmatriculat in tara! Motivele  sunt lesne de inteles (taxa foarte mare)!
Colegii mei care sunt de multa vreme pasionati de old school cars (Grigorici Ilarion si Trifan Catalin) au „reperat” masina prin oras plimbata de o cunostita comuna cu domnul proprietar al masinii!
Pe vremea aceea Grigorici I. poseda un Ford Crown Victoria de 5,0 V8 cu care facea senzatie de cate ori iesea in oras cu ea.
Asadar au aflat cine este proprietarul masinii si au legat o relatie de prietenie bazata pe ajutor si incredere! Baietii il ajutau pe domn cu piese la masini , dansul le mai scapa masina pe mana cate intr-o duminica sa iasa la pplimbare cu minunatia de masina ce rar era vazut in oras!
In urma cu ceva timp au hotarat ca e timpul sa faca ceva mai mult pentru o masina care statea intr-un hangar intr-o comuna  de langa Piatra Neamt , o masina cu istorie grea care nu merita o astfel de soarta. Deoarece proprietarul nu prea se mai ingrijea de ea si o tinea  inchisa , ascunsa de ochii lumiii  baietii i-au propus un „deal”. Ei sa ia masina si sa ii „exploateze” frumusetea prin inchirierea ei la nunti si alte evenimente de gen iar banii rezultati sa intre in piesele necesare si in intretinerea masinii! Asadar zis si facut ! Anul trecut s-au apucat baietii de treba, au comandat ce piese avea nevoie masina , le-au schimbat si era gata de drum.
Anul trecut a fost prezentata pentru prima oara in cadrul unuei expozitii de tuning la Iasi organizata cu sprijinul 4Tuning.Masina a ajuns pe roti si la fel s-a intors la Piatra Neamt …o calatorie care s-a incheiat cu mici defectiuni tehnice dar demna de tot respectul avand in vedere varsta ei:)
Asa a inceput sa duca mirese la altar si sa atraga priviri in oras la fiecare fericit eveniment la care participa! Acum are programari pe 2 luni inainte 🙂 si in fiecare week-end face miscare  si se incanta privirile trecatorilor.
In prezent colegii mei mai detin cateva americane veritabile: Un Chevy Camaro 2,8 V6 Ilarion G.,  un Pontiac Firebird 3,1 V6 (Catalin T.)
Ei sunt de parere ca nimic nu se compara, nici o alta masina nu da senzatia pe care o da o masina americana atunci cand esti la volanul uneia si in timp senzatiile traite de mine personal plimbandu-ma cu Deville-ul nu le vor egala nici o alta masina contemporana sa zic asa!E o senzatie unica, plus ca oriunde ai merge cu masina asta primesti de la trecatori sau participanti la trafic un semn din mana: OK, acel vestit OK  american cu degetul mare in sus, sau ti se face cu mana, multi se opresc si admira, altii se opresc si intreaba …e unicul model probabil in Romania si e pacat sa nu il admirati si voi!

Alin – Audioclass.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mihai spune

    Uau! E frumoasa. Am si eu un Taunus din 76 care este inca in faza de restaurare. Mi-ar trebui niste pivoti (superiori parca). Daca ma poate ajuta cineva, sa lase mesaj aici, cu date de contact.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate