Bugetul „Carmen Saeculare”

2

Carmen Saeculare a primit de la CJ in acest an un buget prin care sa cheltuiasca doar pe materiale aproximativ 5 miliarde lei vechi, adica se vor cheltui pe materiale echivalentul mancarii bolnavilor din tot Spitalul Judetean timp de minim jumatate de an. Norma de hrana pe zi pt un copil institutionalizat in Neamt este de aproximativ 100.000 lei vechi, ceea ce inseamna ca doar cu banii folositi pentru materialele de la Carmen Saeculare ar putea fi hraniti 50.000 de copii orfani.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. curvasarela spune

  Daca banii ar fi folositi corect pentru comunitate in ideea unui act cultural superior mai treaca -mearga dar bascalia de la aceasta institutie a scandalizat deja judetul.

 2. DIP spune

  CU banii pe care ii cheltuie autoritatile locale nemtene pe presa se poat hrani la fel de multi nemteni. Sau altfel, cu banii cheltuiti pe armata se poate revitaliza intreg sistemul sanitar. Sau cu banii cheltuiti pe bursele scolare se pot hrani mii de nevoiasi. Sau cu banii cheltuiti pe sport se pot construi spitale. Sau cu banii cheltuiti pe drumuri comunale se pot da ajutoare sociale.

  Ce treaba are una cu alta? Bugetul trebuie sa isi asume cheltuieli pe toate palierele vietii noastre sumbre.

  Am o idee, in aceiasi linie, hai sa inchidem muzeele, teatrele, cinematografele, operele si toate institutiile de invatamant care deservesc aceste categorii si cu banii rezultati vom avea spitale ca in vest. Pe bune! (sper ca se intrevede ironia). Logica aberanta din punct de vedere al politicilor sociale.

  ADMIN : Aveti perfecta dreptate si sa discutam punctual :
  1.Daca nu se vor mai cheltui bani pe presa atunci in sfarsit presa ar trebui sa fie corecta si sa scrie ca sa fie citita, nu sa traiasca din pomana de la institutiile statului .
  2.Bani cheltuiti pe armata …… care armata? Ca orice conflict ar fi, Romania e in urma cu 1000 de ani si mai are 2 avioane care nu au voie sa se ridice de la sol ca sa nu cada.
  3.Bursele scolare ar trebui sa se dea doar la elevii care invata bine, nu la tot poporul , aveti dreptate .
  4.Si cu banii cheltuiti pe sport aveti dreptate . Atata timp cat bunicii sportivilor mor cu zile prin spitale din lipsa de medicamente si aparatura, ce sens mai are sportul ?
  5.Drumurile comunale care se construiesc cu pretul unei strazi serioase din Austria, da, si aici ar trebui taiat drastic .
  Ne pare rau sa va anuntam ca muzeele in Piatra Neamt stau deja inchise si au sonerie la usa ca sa deschida cineva , teatrul este in renovare , cinematografele au fost terminate ( a ramas doar unul ) , opera nu avem in Neamt , institutiile de invatamant produc semianalfabeti si asa mai departe .
  Banii de la aceasta institutie se duc pe manifestari politice http://ziarpiatraneamt.ro/manifestare-politica-in-mijlocul-strandului-din-piatra-neamt/ , cum naiba au gasit ei resurse sa faca pentru partid manifestare in mijlocul strandului si concertul de muzica culta s-a desfasurat intre grajduri . Asta se intampla cu banii , in spatiul de la Carmen Seculare si cu artistii de la aceasta institutie.
  Niste nesimtiti care fac ode partidului pe banii nemtenilor, ca la un camin de batrani nu se pot duce sa mai aline singuratatea oamenilor, dar sa pupe in fund partidul exista si loc, si bani, si vointa .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate