Bugetul alternativ al PSD pare mai degrabă paralel, dar și așa tot e mai bun decât ce pregătește PNL-ul

0

PSD a ieșit cu o propunere de buget alternativ (click aici), propunere care mai degrabă seamănă cu un buget paralel… cu realitatea.

Nu știm de unde și-au luat estimările pentru 2021, dar sunt în antiteză cu planeta. Creștere la produsul intern brut, scădere de deficit bugetar, creșteri de venituri și multe alte anomalii care contrazic dezastrul pe care îl vedem cu toții în România.

Mai vorbește bugetul paralel al social democraților de crearea de locuri de muncă în timp ce toată țările își propun măcar să le păstreze pe cele pe care le au, de creșterea salariului minim în timp ce patronii abia mai reușesc să dea salariile actuale, de creșterea veniturilor fiscale încasate de stat prin aplicarea de accize conform calendarului UE și așa mai departe.

Nu știm cine a gândit acest proiect de buget, dar credem că s-a concentrat mai mult pe culorile folosite la prezentare decât pe conținut. Sperăm ca PSD-ul doar să puncteze că a avut o propunere de buget alternativ, dar să nu se laude prea mult cu el.

Realitatea dureroasă este că acest proiect alternativ al PSD, cu toate deficiențele lui, este mai bun decât ce ne pregătesc guvernanții de la PNL+USR. Dacă PSD-iștii visează frumos și se joacă prin culori în propunerea de buget, cei de la PNL aberează și bagă țara în niște datorii de va fi nevoie de generații întregi ca să ieșim din ele.

Dacă propunerea de buget colorat și paralel al PSD-ului ne face să zâmbim, dezastrul economic bugetat de PNL ar trebui să ne facă să ne îngrozim. S-a îndatorat România în 2020 mai tare decât în anii în care s-au construit barajele și uzinele pe vremea comuniștilor. Bugetul pregătit de guvernul PNL pentru 2021 va duce țara într-o gaură neagră de unde cu greu vom mai vedea lumina de la capătul tunelului.

Urmează un an foarte greu pentru România. Un an în care avem suspiciuni bine întemeiate că cei care ne guvernează vor fura milioane și milioane de euro în numele pandemiei în timp ce românii vor sărăci.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate