Bogdan Muşat, noul director al APA SERV, un tehnocrat cu experiență în fondurile europene și în achiziții publice

0

Miercuri, 2 septembrie, la APA SERV a avut loc o conferință de presă unde au fost discutate mai multe aspecte din activitatea societății.

Ionel Arsene , Bogdan Mușat, Constantin Iacoban

Conferința de presă a fost susținută de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei judeţene APA SERV SA, Constantin Iacoban și directorul general interimar al companiei judeţene APA SERV SA, Bogdan Muşat.

Ionel Arsene spune despre noul director al companiei judeţene APA SERV SA, Bogdan Mușat, că este un tehnocrat, un om cu un CV impresionat.

Este expert în fondurile europene și achiziții publice, ceea ce compania județenă APA SERV SA are nevoie astăzi. Am încredere în expertiza și profesionalismul domnului Mușat. Felicit Consiliul de Administrație pentru această nominalizare.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ în debutul conferinței.

Bogdan Mușat a menționat că a lucrat o perioadă îndelungată în administrație publică, unde a fost expert achiziții publice, dar a derulat și programe pe fonduri europene. În mediul privat s-a ocupat cu consilierea pe managementul de afaceri și implementarea fondurilor europene.

Conferința de presă a continuat cu câteva detalii importante despre strategia și noua abordare companiei judeţene APA SERV SA, aduse în atenție de noul director, Bogdan Mușat.

  • Câteva investiții derulate de companie, din fonduri europene, programele ISPA și POS, derulate de-a lungul timpului

Pe programul ISPA au fost investiții majore la nivelul municipiului Piatra-Neamț, pe partea de aducțiune de apă, iar prin programul POS a fost modernizată stația de epurare de la Roman, iar la Podoleni a fost construită una nouă.

În legătură cu programul POS Mediu, Bogdan Mușat a declarat că se putea face o fazare a lucrărilor care nu mai puteau fi finalizate la timp.

Lucrările puteau fi transmise către noua linie de finanțare POIM. Nefăcându-se acest lucru, s-a luat decizia la momentul respectiv să se închidă programul POS, deoarece exista riscul de a se plăti corecții financiare la vremea respectivă.”, a precizat Bogdan Mușat

În legătură cu proiectul POIM, Bogdan Mușat a declarat că se află într-o fază avansată: „Avem la ora actuală studiul de fezabilitate transmis către autoritatea de management. Au fost primite corecții pe acest studiu de fezabilitatea, pentru cele opt contracte care se doresc a fi implementate pe acest program. Din păcate, TAHAL, fostul consultant pentru proiectul POIM, nu a răspuns la ultimele solicitări ale companiei pentru remedierea și aducerea studiilor de fezabilitate la parametrii solicitați de autoritatea de management, astfel s-a decis rezilierea contractului. Sper că, în maxim 15 zile, după perioada contestațiilor, să lucrăm cu un nou consultant. Data de finalizarea a proiectului POIM este 31.12.2020.

Directorul Bogdan Mușat a mai menționat că prin acest program se vrea reducerea prețului la apă sau să rămână, în cel mai rău caz, la nivelul actual.

Acest lucru a fost punctat și de Ionel Arsene, care a spus că odată cu modernizarea rețelei și prețul apei va fi mai mic.

În finalul conferinței, Constantin Iacoban a declarat că are în plan aducerea companiei la „nivelul pretențiilor de azi”, prin crearea unor noi compartimente tehnice și de investiții și angajarea unor specialiști tineri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate