BNR A LANSAT IN CIRCUITUL NUMISMATIC O NOUA MONEDA DIN ARGINT

0

 

Conform circularei nr 27/04.10.2013 emisa de BNR, publicata in Monitorul Oficial nr 621/07.10.2013, incepand cu data de 30 septembrie 2013, va fi lansata in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la initierea primului Congres al economistilor din Romania.
Aversul monedei reda imaginea statuii zeului comertului, Mercur, aflata pe fatada principala a Palatului vechi al BNR, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI“, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“ si anul de emisiune „2013“. Reversul monedei prezinta portretele si numele a trei personalitati ale stiintelor economice, care s-au numarat printre initiatorii Congresului economistilor: Ion Raducanu, Virgil N. Madgearu si Ion N. Angelescu, anul evenimentului aniversat – „1913“ si inscriptia circulara „INITIEREA PRIMULUI CONGRES AL ECONOMISTILOR“.
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate