Blejnar Sorin, urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat

1

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă BLEJNAR SORIN, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011 – iulie 2012, învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracțional organizat care a inițiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

La data de 17 iulie 2012,  învinuitului Blejnar Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La aceeaşi dată s-a dispus, faţă de învinuit măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. marius spune

    Panem et Circenses
    MANANC SI…RAD.
    MANANC!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate