Biserica și-a arătat adevărata valoare. Referendumul a fost pierdut pe internet

De foarte mult timp spunem că Biserica este supraevaluată la noi, la români, și iată că acum valoarea Bisericii s-a putut măsura în cifre. Impresionant de puțini români au răspuns chemării Bisericii care a făcut cea mai lipsită de fair-play campanie electorală posibilă prin reprezentanții ei în teritoriu, nerespectând nicio reglementare legislativă legată de perioadele electorale. Au îndemnat la vot când nu era legal, au făcut materiale electorale fără număr și le-au împărțit și lipit în cele mai ilegale moduri și au folosit toate vicleniile să convingă oamenii să voteze și la final s-a văzut valoarea, încrederea de care se bucură și puterea de convingere a Bisericii.

Biserica și politicienii s-au confruntat cu același stil de manipulare folosit în campania Ponta versus Iohannis. Refuzul promotorilor referendumului de se lupta serios cu intoxicările și dezinformările orchestrate profesionist în mediul online a făcut ca mulți dintre cei care răspund de regulă la chemarea BOR sau PSD să devină confuzi și să creadă că votează pentru alte modificări, pentru un lider politic, pentru legile justiției și alte intoxicări, așa că au decis că mai bine e să stea casă decât să greșească. Desigur că mulți dintre ei nu au treabă cu internetul, dar manipularea formatorilor de opinie s-a făcut exclusiv pe internet cu noiane de minciuni și intoxicări bine plasate.

Degeaba a avut Biserica parte de cele mai permisive autorități, cea mai frumoasă vreme de mers la vot, două zile consecutive de votare, bani, rețea de preoți și toate planetele s-au aliniat în favoarea Referendumului susținut și promovat de Biserică. BOR plus politicienii au fost învinși la pas de propaganda online.

De mâine Biserica va da vina pe Coaliția pentru Familie, Coaliția pe Biserică, social democrații vor da vina pe cei care au boicotat, liberalii pe social democrați și tot așa. În realitate, vinovații sunt: anul calendaristic 2018 și poziția geografică a României. Nu poți să vrei să faci parte din Europa, în anul 2018, dar să restrângi drepturi, fie ele și ale homosexualilor și să lași pe oricine să zică orice despre tine în mediul online fără să vii cu replici și explicații. Iată că poporul, bine fezandat cu intoxicări, a dat un vot de blam, nu doar Bisericii, ci și partidelor care au crezut că Biserica mai este o forță și că e bine ce zice Biserica. Biserica a zis prost tare, nu a făcut eforturi să explice sau să convingă, ci doar să mobilizeze, iar rezultatul se vede.

Dacă vor să recupereze ce au pierdut, Biserica și politicienii trebuie să vină alături de popor în spațiul european și să înțeleagă anul 2018 cu libertățile și dinamica comunicării la momentul actual. Biserica și politicul încă nu înțeleg câtă putere a ajuns să aibă mediul virtual și cât de ușor sunt manipulați aici oamenii de către cei care au bani, resurse și motive să o facă.

Problema cea mai mare de acum abia vine. Prin acest demers de tip Cruciadă la care au mers în pantaloni scurți și cu praștii fără elastic, băieții de la BOR și-au făcut un mare deserviciu, pierzând lamentabil lupta pentru valorile pe care le promovează. Oamenii își vor pierde acum și mai mult încrederea în Biserică, politicienii nu o vor mai sprijini ca înainte, când considerau că Biserica mai contează în dinamica electorală, și uite așa Biserica și-a declanșat propriul faliment, vrând să se dea mare că poate impune reguli sociale fără să ia în calcul că ar putea întâmpina vreo opoziție.

Tentativa Bisericii de a ”reglementa” lumea a eșuat. Acum va veni rândul lumii să ”reglementeze” Biserica, averile acesteia și modul în care produce și folosește banii cu care încearcă să ”reglementeze” lumea. Vin vremuri grele pentru Biserica din România care, dacă nu își face repede update la anul 2018, va pierde foarte mult.

Din păcate, de azi Biserica va deveni ținta multora și spun „din păcate”, deoarece Biserica era ultima frontieră care ne ținea în granițele omeniei. Dacă depășim granița credinței creștine, nu putem decât să devenim niște sălbatici.

Luptele electorale nu mai sunt de mult ceea ce au fost. Momentul de punere în valoare a armelor virtuale a fost la alegerea lui Iohannis și de atunci armele acestea s-au perfecționat considerabil, fiind amplificate și evidențiate de adevărate rețele de oameni care se implică offline, dar despre asta vom discuta cu altă ocazie.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

3 Comentarii
  1. ctin spune

    Biserica este doar o fabrica de bani ce-si manipuleaza credinciosii dupa bunul plac, iar referendumul era 101% inutil . faptul ca au iesit doar 20% inseamna ca poporul asta mai are o sansa, ca nu suntem chiar toti dobitoci.

  2. Stefan spune

    Felicitari pentru articol, d-le Iosub, ati punctat exact situatia!

  3. Claudiu spune

    „Din păcate, de azi Biserica va deveni ținta multora și spun „din păcate”, deoarece Biserica era ultima frontieră” , biserica nu mai reprezinta credinta sfanta de mult timp. Cand vor (re)invata asta, atunci se va produce o schimbare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate