În locul Procesiunii de Zilele orașului, azi, la Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” – Episcopul Basarabiei de Sud

0

Biserica „Sfântul Ioan Domnesc“ din Piatra-Neamț, ctitoria voievodală a Sfântului și Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare, ce aparţine de Protopopiatul Piatra-Neamț, îşi serbează ocrotitorul.

Azi, 23 iunie, de la ora 18:00, slujba Vecerniei unită cu Litia va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de clerici.

De sărbătoarea „Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul”, miercuri, 24 iunie, Utrenia va începe de la ora 8.00, iar de la ora 9.30 se va sluji Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Programul liturgic va continua cu Sfânta  și Dumnezeiasca Liturghie, urmată de Parastasul pentru toţi ctitorii trecuți la Domnul.

Credincioşii care vor participa la slujbele închinate hramului vor avea posibilitatea să se închine la raclele în care se află fragmente din moaştele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, care se păstrează în această sfântă biserică.

Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul Parohiei Sfântul Ioan Domnesc și, de asemenea, ocrotitorul orașului Piatra-Neamț, iar evlavia credincioșilor pietreni și nu numai s-a manifestat ani la rândul prin slujbele solemne care au avut loc în fiecare an de hramul bisericii, prin procesiunile cu sfintele moaște pe străzile orașului și prin participarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și a altor ierarhi la aceste evenimente. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  • informații furnizate de  Adrian Ciprian Timofte, preot paroh al Bisericii Sfântul Ioan Domnesc“ din Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate