Biserica de la Cimitirul Pietricica se înalță uimitor de repede

14

Noua biserică ce se construiește la Cimitirul Pietricica începe să prindă contur. Deja au fost turnați stâlpii de rezistență și pereții principali. O lucrare care evoluează destul de repede, dacă e să ținem cont că parohia are un număr destul de mic de enoriași.

Necesitatea construirii unei noi biserici a fost determinată de eroziunile care au afectat vechea biserică (din lemn și ridicată în anii ’90) atât de mult încât reparațiile erau deja inutile. Enoriașii acestei parohii au cu ce se mândri, iar dacă construcția merge în același ritm susținut, în scurt timp se vor putea ține slujbe în noua biserică.

Detalii aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
14 Comentarii
 1. Luminita Moscu spune

  La unii nu le priește biserica , dar la înmormântări, botezuri ,cununii și alte servicii căutați biserica și preoții , nu mai judecați aiurea !!!!

 2. Răzvan Macovei spune

  Fratilor daca vreti spitale ar trebui sa trageti la raspundere ministerul sanatati dimpreuna cu cei care conduc acest sistem datorita faptului ca mare majoritate din populatia din Romania care este angajata in tara , angajatorul plateste sanatate pe angajat deci nici un auzit pana in prezent un angajator din Romania care sa platesca pe un angajat taxa da a intra in Biserica Ortodoxa ?!!
  Iar alt lucru care ar trebui sa il observati in cadrul BOR cate Biserici s-au construit dupa revolutie si cate spitale , deci in Biserica daca se introduc bani se investste atat in Biserici cat si azile d batranii si copii , dar lucrul acesta nu se stie datorita faptului ca BOR-ul nu doreste sa se mandreasca cu ceea ce face in aceasta societate .

 3. Katta Catalin spune

  Spitalul e destul de ,,inalt” 😂😂 el o sa fie ,,imbunatatit” cand voi ca tineri o sa studiati medicina si o sa ramaneti in tara , ca o idee si ca o alta….atunci cand ministerul sanatatii o sa isi faca treaba.nu e treaba Bisericii sa construiasca spitale si scoli .Dumnezeu nu a venit in lume sa va creasca pib-ul tarii si sa va faca locuri de munca drept urmare nu e treaba bisericii 😂

 4. Cristian Secara spune

  Avem 280 de biserici superbe, dar un spital infect!!! Bravo!!!!

 5. Luchian Hutanu spune

  Un spital cand se face
  O fabrica cu 10000locuri de munca
  ?????????

  1. XX spune

   Un nou corp de cladire cu citeva sectii medicale si o suprainaltare a unei cladiri va incepe in acest an

 6. Jhon Figo spune

  Da’ un SPITAL NOU,cand va prinde contur?

 7. Maria Bacrau spune

  Doamne ajuta

 8. Aurelia Dumitru spune

  Doamne ajuta!

 9. Ionela Stoleru spune

  Doamne ajuta.

 10. Ungureanu Tutu Emil spune

  Pai,de ce sa se construiasca spitale daca romanii se cred nemuritori?

 11. Cristina spune

  Chiar era necesară construcția aceasta? Întreb si eu? Cate spitale s- au construit sau modernizat? In oraș sau in cartier nu mai exista nici o biserica? Parca pe timpul lui Ceaușescu erau puține biserici si mai multa credință, acum invers!

  1. xx spune

   Bisericile se construiesc din donatiile enoriasilor,de la constructiile de spitale,scoli etc fura politicienii cit pot.Uitati-va la piata centrala,e gata de 4-5 luni si inca nu au dat la pace cine s-o mulga,acolo vin bani multi in fiecare zi ce pot fi furati usor

  2. Dan spune

   Da chiar era necesara constructia. La o verificare facuta de cei de la ISC in urma cu 2-3 ani am primit instiintarea ca biserica actuala nu mai prezinta siguranta. Adica daca ar fi de pus „buline” precum se pun la blocuri ar avea si biserica una. Daca la blocurile cu bulina locatari (in varsta cei mai multi) asteapta ajutor de la stat, in cazul bisericii noastre (cu enoriasi tot in varsta) am decis sa construim una noua in loc sa o consolidam pe cea existenta. A durat un an proiectul si un an autorizarea si va mai dura ceva si constructia. Investitia este una privata a enoriasilor, a oamenilor de bine, a celor cu credinta. Nu va mai legati de capra vecinului. Exista in Romania asociatii ale pacientilor, nu am auzit sa ia initiativa construiri de spitale. Este probabil mult mai confortabil sa critici, sa astepti de la stat, sa vanezi greseli si sa ceri despagubiri. Vreau ca o astfel de asociatie a pacientilor sa anunte inceperea unui proiect pentru un spital nou si voi da bani si pentru el cu mare placere. In sacul fara fund al statului nu donez. Am fost pe punctul de a dona pentru opera lui Brancusi, in final nu am donat. Ma uit insa la ce a facut statul cu banii. NIMIC. Asa ca atunci cand cineva are curajul sa faca ceva in tara asta (exceptand malluri) nu mai criticati. Alaturati-va daca vreti, sau faceti singuri ce va doriti. Dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate