Biserica cu hramul „Sf. Trei Ierarhi” din Poiana Teiului a fost mistuita de flacari

2

Incendiu de proportii la biserica monument istoric cu hramul „Sf. Trei Ierarhi” din Poiana Teiului. Echipajul de pompieri a intervenit in timp util si a reusit sa stinga focul. Incendiul a avut loc in seara de 27 februarie.

Imaginile sunt oferite de ISU Neamt.

Comunicat ISU Neamt

La ora 16.59, Garda de intervenţie Poiana Teiului şi Garda nr. 1 de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au fost alertate şi au intervenit cu 4 ofiţeri, 16 subofiţeri, 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul Bisericii “Sfinţii Trei Ierarhi” din localitatea Poiana Teiului.
Incendiul a fost cauzat de coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile (soba cu acumulare de căldură era amplasată în interiorul bisericii, lângă un perete din lemn, coşul de fum nefiind izolat corespunzător faţă de materialul lemnos din construcţia peretelui). Au ars: interiorul bisericii din lemn, cu finisaje din lemn; icoanele, catapeteasma; bunuri din biserică; lambriul din lemn lăcuit, amplasat pe pereţi şi planşeu, pe o suprafaţă de cca 450 mp; asteriala acoperişului, din lemn, pe o suprafaţă de cca 250 mp.
Biserica, obiect de patrimoniu, este construită (din lemn) în anul 1838, fiind declarată monument istoric.
La intervenţie au participat SVSU Poiana Teiului şi SVSU Borca cu voluntari şi autospecială.


Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Buturca Dragos spune

    istetule/isteato de unde sa-ti dai tu seama ca jumate din cei 16 subofiteri adica 8 erau civili chemati de acasa.????.si cum sa vi cu masina goala la interventie?niciodata nu ai sa vezi asa ceva…iar incompententa nu exista trebuia sa pui mana acolo pe furtun sa intrii putin in fum si apoi sa vorbesti despre incompetenta

  2. mara ionescu spune

    4 ofiteri…16 subofiteri??? dragii mei…cred ca erau invizibili..au actionat cu spuma..alte MINCIUNI…autospeciala pompierilor ajunsa la fata locului era goala golutza!!! cautau apa in paraul din apropiere…iar a 2 autospeciala a ajuns dupa aprox o ora …cum se numeste asta..INCOMPETENTA dragii mei…a ars un monument de cult…rusine …!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate