Bilanţ al acţiunilor întreprinse în lupta cu substanţele „etnobotanice” pentru perioada 26.04-25.05. 2011

0

 

În perioada  de 26.04.2011 – 25.05.2011, au fost executate o serie de acţiuni pentru aplicarea măsurilor stabilite prin Ordinul comun pentru constituirea echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competenţelor legale, în locurile şi/sau mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe şi/sau produse noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.


În urma acţiunilor comune desfăşurate de instituţiile menţionate în acest ordin s-a reuşit reducerea numărului de magazine care comercializau substanţe, denumite generic etnobotanice, în judeţul Neamţ, de la 14 magazine la doar două magazine: unul în municipiul Piatra Neamţ şi unul în municipiul Roman. Produsele care sunt comercializate de cele două magazine au fost ridicate în repetate rânduri şi supuse expertizelor de specialitate care au concluzionat că nu conţin substanţe psihoactive interzise de lege .

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate în această perioadă au fost aplicate  amenzi în valoare de 92.000 lei, a fost suspendată activitatea  celor două magazine pentru o perioadă de trei luni şi s-a întocmit un dosar penal .

La toate acţiunile desfăşurate în această perioadă, reprezentanţii instituţiilor implicate au răspuns cu promptitudine şi sunt mulţumit de acţiunile întreprinse. În perioada următoare vom continua supravegherile  pentru a stabili care din magazine comercializează astfel de  substanţe psihoactive, dăunătoare sănătăţii şi vom adapta strategia în funcţie de comercianţi, pentru a aplica cu fermitate măsurile legale ce se impun.


Vom pune în continuare accent pe acţiunile de prevenire, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Neamţ a desfăşurat un număr de 21 activităţi specifice pe linia prevenirii consumului de substanţe şi plante denumite generic etnobotanice, în rândul elevilor din judeţul Neamţ. În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii de prevenire au urmărit, pe lângă informarea elevilor cu privire la consecinţele preparării, vânzării, deţinerii şi cumpărării de substanţe cu proprietăţi psihoactive şi descurajarea consumului unor astfel de produse, prin prezentarea unor exemple  concrete de comportamente generate de consumul acestora.” a declarat subprefectul Vasile Şendrea.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate