Bicicletele și trotinetele vor fi interzise pe variantă, în Piatra-Neamț. Amplasarea stațiilor de autobuz, reanalizată (VIDEO)

3

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Neamț monitorizează lucrările care se efectuează în Piatra-Neamț, iar Paleu Bogdan, comisar șef de poliție, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că s-au dat o serie de avertismente și s-au transmis observații către constructori și municipalitate spre punere în executare.

Este analizat modul în care au fost amplasate stațiile de autobuz în zone care încalcă legislația (stații în intersecții, în curbe, în rampe etc.).

Legea ne spune că o stație de autobuz nu are ce căuta la o anumită distanță de intersecție. Majoritatea stațiilor noi de autobuze nu respectă această lege. Dacă nu respectă legea, cum se dau în folosință? – este întrebarea adresată de reporterul ziarpiatraneamt.ro.

„Aveți dreptate. Se analizează cazurile punctual. Este până la urmă responsabilitatea administratorului drumului. Faptul că nu ține cont de un aviz de-al nostru sau este un aviz negativ este o simplă contravenție. Am identificat câteva cazuri la sesizarea dumneavoastră, le vom rediscuta, le vom reanaliza și unde mai sunt cazuri vedem și propunerea administratorului drumului. Sunt unele cazuri unde nu au alte soluții, nu cu încălcarea legii, cu încălcarea unor condiții de autorizare. Posibil să fie o amendă, posibil să fie și obligat la desființarea amenajărilor. Partea noastră este doar de avizare.”, a declarat Bogdan Paleu, comisar șef de poliție.

De asemenea, se pare că este în curs de proiectare reconfigurarea sensului giratoriu de la Brădet, mai exact micșorarea insulei de delimitare pentru a lărgi cele două benzi pentru autovehiculele care vin dinspre 1 Mai spre Gară. La intrarea în acest sens giratoriu a fost avariat inclusiv un autovehicul al IPJ Neamț din cauza dimensiunii care nu permite o încadrare corespunzătoare a camioanelor.

În ceea ce privește faptul că varianta orașului are doar o singură bandă pe sens pentru autovehicule, cealaltă fiind dedicată transportului în comun și delimitată cu separatoare, o altă problemă care a apărut este imposibilitatea de a depăși în siguranță bicicliștii.

„Problema a fost identificată de administratorul drumului și s-a propus în cadrul proiectului interzicerea bicicliștilor pe acest sector de drum, ținând cont că sunt amenajate piste pentru cicliști paralele, pe Traian. Pe variantă nu vor circula bicicliștii sau cei cu trotinete.”, a declarat Paleu Bogdan, comisar șef de poliție la Serviciul Rutier Neamț.

Mai jos puteți urmări aspectele care țin de zona rutieră, iar declarația privind interzicerea bicicletelor pe variantă o puteți asculta la minutul 42:20.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Florin spune

    puteți afla ceva și despre intersecția de la Orion? sens giratoriu, semafoare, mai nou, zebră fix lângă sensul giratoriu. o să fieș i polițist în intersecție?

  2. Vasile spune

    Astăzi dimineața de la sensul giratoriu Caprioara și pana la ieșire Statie de salvare am făcut 32 minute datorită semaforizarii proaste și reglate in bătaie de joc circulația fiind îngreunată și blocată pa ambele sensuri , bătaie de joc fata de șoferi și fata de cetățenii care locuiesc in zona deoarece îngreunarea traficului duce și la o poluare excesiva

  3. Nedumerit spune

    Bicicliștii care pana acum treceau Bistrita pe podul de la Caprioara vor merge pe neinaugurata pasarela sau in zbor?!?! Pentru ca nici prin sensul giratoriu nu vor mai avea voie, se pare. Sau poate nici pe Aleea Tineretului nu mai avem voie, oricum apare ursul. Mai au putin si ne inchid iar in casă, lasam ursul sa se plimbe, iar oamenii sa se recreeze doar in magazine, daca simt nevoia neaparat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate