Bicaz şi alte 11 localități – servicii de salubrizare asigurate de o firmă din Iaşi

0

Luni, 30 ianuarie, în sala „Ion Creangă” a Consiliului Județean Neamț a avut loc semnarea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților adminstrativ- teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitar ”ECONEAMȚ”  din Zona 4, Județul Neamț”.  Acest contract este primul dintre cele patru care vor fi încheiate la nivelul județului Neamț (în cadrul proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor).
Județul Neamț este împărțit în patru zone și pentru fiecare dintre ele va fi  atribuit câte un contract de delegare a activităților serviciului de salubrizare. Zona 4 este alcătuită din 12 UAT-uri arondate Stațiilor de transfer și sortare de la Tașca: orașul Bicaz și comunele Tașca , Poiana Teiului, Hangu, Tarcău, Bicazu Ardelean, Bicaz Chei, Dămuc, Ceahlău, Borca, Farcașa și Grințieș.
În urma derulării procedurii de achiziție publică, Comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta depusă de S.C. Edil Industry S.R.L. Iași (dintr-un număr de trei oferte), care va asigura pentru următoarele 96 de lu6-DSC_0016ni (8 ani) serviciul de salubrizare al localităților din Zona 4.

”Acum 5 ani am început salubritatea în Iași. Suntem operatorii celei mai bogate comune din România, Miroslava, una din cele mai mari ca populație, 22.500 de locuitori. Avem în județul Iași 12 comune pe care le salubrizăm. Sperăm să ne facem treaba conform ofertei și să avem o colaborare fructuoasă cu ADI ”ECONEAMȚ”. Vom lăsa faptele să vorbească.”, a declarat Mihai Talpalaru, directorul firmei câștigătoare.

Tariful ofertat pentru utilizatorii casnici este de 2,56 de lei/persoană/lună în mediu rural și 6,11 lei/persoană/lună în mediul urban. Pentru agenții economici tariful este de 344 lei/tonă (tarifele nu includ TVA). Valoarea contractului pentru primele 12 luni va fi de aproximativ 1.879.107 lei fără TVA, fiind raportată la numărul populației din zonă.

”Am înțeles că suntem printre primele județe din țară, pe locul al treilea, care facem treaba aceasta, ceea ce este foarte bine și sper să finalizăm cât mai repede și licitațiile pentru celelalte zone. Îmi doresc, fiind și primul contract pe care îl semnăm în județul Neamț, ca  operatorul să își respecte toate clauzele stipulate în contract. Voi urmări îndeaproape acest proiect și mă voi asigura ca firmele câștigătoare să-și ducă la îndeplinire obligațiile contractuale asumate.”, a precizat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate