Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“: Vernisajul expoziției de pictură „Imagine, sens și mesaj în arta de inspirație populară“

0

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în cadrul manifestării Nocturna Bibliotecilor 2017, vernisajul expoziției colective de pictură „Imagine, sens și mesaj în arta de inspirație populară“, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17.30, în Sala Cupola.

Expun: Andreea Apăvăloaiei, Georgeta-Elena Crăcană, Gheorghe Cuciureanu, Eleonora Dragomir, Dinu Focșăneanu, Constantin Gâlceavă, Elena Ispas, Silvia Trăistariu, Vasile Trăistariu.

Prezentarea va fi făcută de profesorul Gheorghe Cuciureanu.

În cadrul vernisajului vor fi susținute acolade muzicale de către basul Ioan Corneliu Gheorghiță, care va fi acompaniat la pian de Adrian Aplugăriței. De asemenea, vor interpreta melodii populare Cerasela Radu și Andrei Bălan, elevi la Colegiu Național „G. Cartianu“ Piatra-Neamț și membri ai Asociației ASCETIS.

Gheorghe Cuciureanu este profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, pictor și președinte al Asociației „AAA – Centrul Regional de Educație Estetică“. Printre acțiunile acestei asociații se numără organizarea de lansări de carte, a Concursului Internațional „Aurel Băeșu“, care a parcurs deja trei ediții, descoperirea și promovarea tinerelor talente – elevi de liceu sau artiști amatori. Înființată în 2007 și legalizată în 2013, Asociația „AAA – Centrul Regional de Educație Estetică“ are ca scop și promovarea interdisciplinarității didactice.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate