Bența Alexandru Sebastian este preotul pompierilor nemțeni

0

Primul preot militar din structurile MAI din județul Neamț este încadrat la ISU Neamț. Alexandru Sebastian Bența a fost preotul misionar al pompierilor nemțeni din anul 2013 până luna aceasta, de când ocupă funcția de preot militar. Începând cu 16.02.2023 este încadrat în funcția de preot militar, după ce a promovat concursul ce s-a desfășurat în perioada 20-23.09.2022.

Bența Alexandru Sebastian are 40 de ani și este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Liceal din București și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Este căsătorit de 12 ani și tatăl a două fetițe de 10 și 3 ani. Dragostea față de misiunea preoțească a moștenit-o de la tatăl său, preotul Bența Sebastian, care propovăduiește cuvântul Domnului de peste 40 de ani.

Bența Alexandru este încadrat la ISU Neamț din anul 2007. În perioada 2007-2009 a fost subofițer în cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, iar din 2009 și-a desfășurat activitatea la Inspecția de Prevenire.

Cele două misiuni le-a îmbinat din anul 2013, când a fost hirotonit pe seama Paraclisului „Înălțarea Sfintei Cruci” din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și a devenit preotul misionar al pompierilor nemțeni. Activitățile de educare a populației cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență s-au împletit armonios cu activitățile de educație moral-religoasă în spirit patriotic a salvatorilor nemțeni.

Prima activitate în calitate de preot militar a fost participarea la Cercul pastoral misionar al preoților militari din Ministerul Afacerilor Interne, ce s-a desfășurat la Bacău chiar în ziua când a fost numit în funcție. La această activitate, preotul militar Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a adus în prim-plan importanța preotului într-o instituție militară.

***
𝑀𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑜𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑎 𝑓𝑖 𝑎𝑙𝑎̆𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑀𝐴𝐼, 𝑑𝑒 𝑎-𝑖 𝑖̂𝑛𝑑𝑟𝑢𝑚𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑧𝑒𝑐𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑢𝑛𝑐𝑖 𝑏𝑖𝑏𝑙𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖, 𝑛𝑢 𝑖̂𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑟𝑎̂𝑛𝑑, 𝑑𝑒 𝑎 𝑝𝑎̆𝑠𝑡𝑟𝑎 𝑣𝑖𝑒 𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑖𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎 𝑖̂𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑎𝑠̦𝑖𝑙𝑜𝑟.
𝐶𝑟𝑒𝑠̧𝑡𝑖𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑟𝑚𝑎𝑡𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟, 𝑎𝑠̧𝑎 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑐𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑎̆𝑔𝑎̆𝑑𝑢𝑖𝑡 𝑙𝑢𝑖 𝐷𝑢𝑚𝑛𝑒𝑧𝑒𝑢 𝑖̂𝑛 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒𝑝𝑢𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑜𝑙𝑒𝑚𝑛𝑒 𝑎 𝑗𝑢𝑟𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟, 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑠𝑎̆  𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑖𝑙𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̧𝑖𝑒𝑖 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖, 𝑙𝑒𝑔𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑡̧𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑠̧𝑖 𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒.
𝑉𝑒𝑟𝑠𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝐼𝑚𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖 – ,,𝑃𝑟𝑒𝑜𝑡̦𝑖 𝑐𝑢 𝑐𝑟𝑢𝑐𝑒𝑎 𝑖̂𝑛 𝑓𝑟𝑢𝑛𝑡𝑒, 𝐶𝑎̆𝑐𝑖 𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑎̆” 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑣𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑎 𝑛𝑖𝑐𝑖𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆, 𝑖𝑎𝑟 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑀.𝐴.𝐼, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑙𝑒, 𝑜 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑝𝑟𝑖𝑠𝑜𝑠𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate