Beneficiile Legii privind eliminarea taxelor consulare

0

Declarația directorului general al Departamentului Consular al MAE, Bogdan Stănescu, referitoare le beneficiile Legii privind eliminarea taxelor consulare (Legea nr.1/2017):

În contextul preocupării constante de facilitare a accesului cetățenilor români la serviciile consulare oferite de către misiunile diplomatice și oficiile consulare, prin Legea nr. 1/2017 au fost eliminate majoritatea taxelor consulare. Această măsură face parte din programul de guvernare al actualului Guvern și răspunde interesului de reducere a presiunii fiscale asupra cetățenilor români, beneficiari de servicii consulare.

În același timp, regimul de gratuitate introdus va contribui suplimentar la valorificarea drepturilor cetățenilor români din afara țării și la reglementarea situației juridice a acestora.

Totodată, măsura adoptată încurajează cetățenii români să obțină documentele de stare civilă și de identitate românești, ceea ce contribuie, într-o măsură semnificativă, la păstrarea legăturilor cu România.

De asemenea, pentru a menține la parametrii optimi activitatea consulară, Guvernul României a adoptat o serie de măsuri menite să consolideze capacitatea operațională a rețelei consulare. Astfel, au fost alocate în bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) fondurile necesare asigurării continuității activității specifice, prin menținerea, în aceleași condiții, a raporturilor contractuale cu personalul angajat pe plan local.

Totodată, în scopul întăririi calităţii şi promptitudinii serviciilor de asistenţă şi protecţie consulară, precum și a eficientizării serviciilor consulare în beneficiul cetățenilor români din afara țării, schema de încadrare cu personal a  Serviciului Exterior al MAE a fost suplimentată cu 50 de posturi consulare.

În același timp, continuă procesul amplu de extindere și modernizare a rețelei consulare prin deschiderea de noi oficii consulare și reamenajarea sediilor celor existente, la standarde Schengen.”

taxe-consulare

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate