Bătrânețe, haine grele…

4

La cei aproape 70 de ani, trăiește din mila consătenilor. Cât a fost tânără și în putere a lucrat  o perioada ca sezonier, dar insuficient pentru a putea beneficia de o pensie. Nu poate primi ajutor social de la primarie pentru că figureaza cu venituri, având în proprietate un teren pe care nu îl poate lucra.

Pe tanti Ileana Purice am găsit-o la Tazlău, în curtea proprie, chinuindu-se să spargă câteva lemne să se poata încălzi la noapte în căsuța ei care este un pic mai mare decât un microbuz. Abia ce venise de la biserica din sat, de unde căpătase ceva de pomana și s-a arătat bucuroasă că cineva i-a călcat pragul și că are cu cine să mai schimbe două-trei vorbe.

,,De când mi-a murit bărbatul, am rămas singură și neajutorată. Nu primesc pensie de urmaș pentru că nu am fost luați cu acte.’’, a declarat bătrâna. În toamna anului trecut, la inițiativa unui vecin și cu ajutorul unor persoane cu suflet mare, locuința acesteia a fost racordată la curent electric și din banii rămași a fost cumpărată o căruță cu lemne. De asemenea, o persoană din sat, pe cheltuiala proprie i-a acoperit căsuța, contribuind integral la costurile materialelor și a manoperei. Cu toate acestea, bătrâna trăiește de azi pe mâine, se confruntă cu lipsa hranei și a medicamentelor, iar cei ce o pot ajuta cu ceva o pot contacta la telefon 0753539384.


Sursa: ziarroznov.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Claudia Cojocaru spune

  Offf….Cine știe cum o să ajungem și noi la bătrânețe!

 2. Olariu spune

  Unde pot gasi batranica ?

 3. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

  asistenta sociala ce face?????????????????????///

 4. Iulian Dochita spune

  UE rezolvă tot…!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate