Bătrân rămas pe străzi, ajutat de un tânăr care și el a dormit pe străzi

1

Un bătrân cu handicap din Râmnicu Vâlcea, pe numele lui Rădeanu Gheorghe, a fost bătut și alungat din casa de familie, după cum declară el și în disperare de cauza a venit la Neamț să își vândă un petec de pământ ce îl avea moștenire prin zona Bârgăuani. Desigur că sărmanul bătrân nu a reușit să vândă nimic și s-a trezit fără bani în gara din Piatra-Neamț unde a și dormit câteva nopți. Aici a fost găsit de Bozu Gheorghe, un fost copil al străzii, care i-a dat de mâncare și un loc unde să doarmă, contactând în același timp și autoritățilebozu-gheorghe și presa în încercarea de a-l ajuta pe amărâtul bătrân. Cazul a fost rezolvat cu ajutorul Poliției Locale, bătrânul mergând înapoi în localitatea de domiciliu.
Gheorghe Bozu nu este la prima faptă de acest gen. Deși în mod paradoxal Bozu este cunoscut de polițiștii din Piatra-Neamț pentru tulburarea liniștii publice, el s-a implicat de mai multe ori în rezolvarea problemelor oamenilor ce au rămas fără adăpost, cel mai elocvent caz fiind cel al femeii care dormea în sala de așteptare a gării din Piatra-Neamț având un copil nou născut.(clic aici pentru articol)
Rămâi uimit câteodată când vezi că oamenii care dorm pe străzi sunt ajutați nu de autorități sau de oamenii care o duc bine, ci tot de oameni care au dormit la rândul lor pe străzi și care uneori, dincolo de scandaluri sau ce mai caracterizează acești indivizi, au mai mult suflet și sunt mai umani ca mulți alții care sunt educați și crescuți cu tot ce le trebuie.


I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Pai in Romania de astazi se acorda mai multa atentie cainilor decat oamenilor batrani pe care copii ii dau afara din casele construite cu sacrificii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate