Bătrân jefuit „în numele Bisericii” – Cum a reușit un individ să intre în casa acestuia și să îi fure banii

0

La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că tatăl său ar fi victima unei infracțiuni de furt.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 26 mai a.c., în jurul orelor 11:30, o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la imobilul bărbatului de 85 de ani, din Nisiporești, pentru a colecta donații pentru o biserică.

Persoana vătămată ar fi permis accesul persoanei necunoscute în imobil, oferindu-i suma de 100 de lei, iar ulterior sub pretextul că ar fi uitat un obiect, persoana necunoscută ar revenit în imobil de unde ar fi sustras suma de 1.600 de lei.

În urma documentării activității infracționale, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Iași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit persoanei vătămate.

La data de 14 august a.c., față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.            

***

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt, poliţiştii de prevenire vă recomandă:

-nu lăsaţi la întâmplare, nesupravegheate în curte uneltele folosite sau alte bunuri de valoare. Acestea trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător ;

-evitaţi achiziţionarea ocazională sau la preţuri de chilipir a diferitelor produse de la persoane necunoscute, deoarece acestea pot face obiectul infracţiunii de furt;

-când desfăşuraţi activităţi cu zilieri, nu ezitaţi să le solicitaţi datele personale, întrucât în multe situaţii aceştia au fost depistaţi ca fiind autorii unor fapte de acest gen;

-interziceți accesului în locuinţă şi refuzați să dați informaţii despre dumneavoastră, bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima.

În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi de urgenţă Poliţia –112, apel telefonic gratuit!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate