Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ si-a deschis portile pentru tineri

0

Aproximativ 450 de elevi si cadre didactice de la scolile gimnaziale Nr. 2, Nr. 3 şi Nr. 5 din Piatra Neamţ, Şcoala Gimnazială „Dumitru Almaş” din comuna Negreşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Zăneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bicaz, Grădiniţa „Veronica Filip”, Colegiul Naţional de Informatică si Liceul de Arte „Victor Brauner” au participat saptamana aceasta la programul „Armata – O şcoală altfel“, o continuare a proiectului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale in parteneriat cu cel al Apărării Naţionale. Militarii le-au prezentat tehnica şi armamentul aflate in dotarea Batalionului, istoricul celor două regimente care au activat în garnizoana Piatra Neamţ, precum si oferta educaţionala a Armatei pentru anul de învăţământ 2015-2016.
La activitati a luat parte si liderul PRM Neamt, Stejarel Nistor. Acesta, fost militar in termen la Regimentul 15 Infanterie „Războieni”, si-a intalnit, cu aceasta ocazie, o parte dintre fostii colegi din perioada 1994-1995, unii dintre ei ajunsi intre timp ofiteri superiori in cadrul Batalionului.
„Poate cu atat mai mult in aceasta perioada, este important ca tinerii sa afle amanunte atat despre faptele trecutului, cat şi despre viaţa actuală a militarilor români. Astfel, le cultivăm noilor generatii respectul faţă de eroi, le dezvoltăm încrederea în armată şi – de ce nu? – dorinta de a urma o cariera militara”, a declarat Stejarel Nistor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate