Bătaie de joc, inconștiență sau ambele? O femeie stă aproape lipită de schimbătorul de viteze, ghemuită (!) – Microbuz arhiplin, siguranță ZERO.

1

O situație departe de a fi una firească, mai ales în contextul epidemiologic actual, ne-a fost semnalată în această dimineață de către un călător. Mai precis, pe ruta Faurei – Hoisesti- Margineni – Dochia – Izvoare – Piatra Neamt sunt puse la dispoziție 3 microbuze, la intervale de aproximativ 5 ore. Până aici, nimic de condamnat, înțelegem faptul că în week-end transportul în comun este cu mult redus, din motive lesne de înțeles.

Ceea ce sfidează absolut orice logică este următorul aspect: cum poți permite accesul a peste 30 călători într-un microbuz cu o capacitate de 16? De ce acești oameni trebuie să călătorească precum sacii cu cartofi, înghesuiți și sufocați la propriu de lipsa de aer? Și, cel mai important, de ce se permite accesul celor care nu poartă mască? Vorbim aici despre un microbuz care aparține firmei Patru Plus Trans.

Persoana care ne-a semnalat situația ne-a povestit cum șoferul a deschis ușile din spatele microbuzului și a înghesuit la propriu câțiva copii de aproximativ 15 ani, pe un soi de băncuță improvizată: dacă faci o pană pe spate într-o curbă, mor oameni nevinovați. Eu am rămas jos, alături de alți câțiva oameni, și am luat o ocazie. Nu e normal așa ceva, să se introducă un autobuz mai mare și atât. Asta e, consumă mai mult dar lumea trebuie să meargă în siguranță!

Domnul alături de alte câteva persoane au refuzat să călătorească în asemenea condiții, și foarte bine că au procedat astfel. De fapt, și să fi fost de acord și nu ar mai fi avut unde, decât eventual cățărați pe plafon.

Întrebat de ce nu se pun la dispoziție microbuze mai mari, sau autobuze, răspunsul șoferului a fost următorul: păi la ora 6 când am trecut nu erau oameni! Bine, dar acum era deja ora 8, oamenii se adună din câteva sate, nu se poate să nu fie luat în calcul acest aspect. Ce-i drept, șoferul este un simplu angajat care, în fond, nu are nicio vină. Dacă acestea sunt directivele, trebuie (din păcate) să se supună.

Așteptăm cu interes un punct de vedere din partea firmei de transport. Să nu uităm totuși că vorbim de „transport persoane”, nu transport colete. Este o diferență mai mult decât semnificativă, credem noi.

UPDATE: Între timp am reușit să luăm legătura cu reprezentanții firmei de transport care ne-au declarat faptul că nu au primit nicio sesizare legată de acest aspect, nici din partea călătorilor și nici din partea șoferilor, și că vor face tot posibilul să pună la dispoziție mijloace de transport mai încăpătoare pentru a evita pe viitor astfel de situații.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Nu este prima data cand oamenii merg inghesuiti pe acest traseu dar dece sa fie luate masuri mai intai trebuie sa se intample o nenorocire ca mai apoi sa se schimbe ceva asta este tara in care traim banul valoreaza mai mult decat vietile oamenilor .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate