Bărbat din satul Adjudeni, prins cu transport ilegal de material lemnos

2

În ziua de 28.07.2016, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani, aflânduslemnee în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Adjudeni, au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 45 de ani, din Adjudeni transporta cantitatea de 3,5 material lemnos esență fag, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente prevăzute de legislația silvică. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru săvârșirea contravenției prev. de art. 19 din Legea nr. 171/2010. Totodată în temeiul art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010 a fost confiscată întreaga cantitate de material lemnos, care a fost dată în custodia Ocolului Silvic Roman. A fost dispusă și măsura confiscării mijloculuide transport folosit la săvârșirea contravenției, aflat în proprietatea conducătorului auto.

IPJ Neamț aduce în atenția publicului faptul că a fost implementată o nouă aplicație mobilă “Inspectorul Pădurii”, ce reprezintă componenta pentru populație a Sistemului informațional integrat de urmărire în timp real a masei lemnoase din România.
Această aplicație poate fi utilizată de populație în scopul verificării unui transport de masă lemnoasă, operațiunea efectuându-se prin introducerea unui număr de înmatriculare auto. Aplicația este în faza de test, valabilă doar pentru utilizatorii de sisteme de operare andriod, putând fi descărcată și testată accesând Google play.
Informațiile furnizate în urma accesării sunt următoarele:

  • existența sau inexistența codului unic generat de sistemul Woodtracking în momentul plecării transportuluide material lemnos
  • termenul maxim de valabilitate a codului este de 72 de ore, în funcție de distanța de transport
  • în cazul consultării unui cod valabil, aplicația va returna următoarele date: data și ora emiterii codului, volumul, specia/sortimentul lemnului.
  • În cazul accesării aplicației și constatării unui transport ilegal de material lemnos, cetățenii sunt rugați să anunțe Poliția prin sistemul unic de urgență 112.

sursa: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. alx spune

    Sa nu fie pe mana toti cu ocoalele silvice care vor fi „obligati” saracii sa vanda lemnul austriecilor. Fraierii iau amenzile si desteptii fura legal.

  2. Liviu spune

    Bravo poliției și tuturor pentru inițiativa luată.De dat exemplul în toate județele unde defrișările au făcut peisajele țării noastre de nerecunoscut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate