Bani de la Guvern pentru localitățile din Neamț afectate de inundații

0

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în anul 2019 (inundații și alunecări de teren).

Fondurile au fost solicitate de unităţi administrativ-teritoriale din 27 de judeţe, printre care și Neamț.

Guvernul ajută localitățile din Neamț afectate de inundații. În ședința de ieri, Executivul a alocat suma de 1.318.000 lei pentru acoperirea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme înregistrate în prima jumătate a acestui an pe teritoriul județului nostru. Banii vor ajunge la 23 de primării, inclusiv la Piatra-Neamț și Tg. Neamț.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de colegii mei de la Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţia Prefectului.

Mă bucur că avem sprijin de la Guvern pentru alocarea fondurilor, așa cum am solicitat printr-o adresă trimisă autorităților centrale încă din 11 iulie. Sunt lucrări de făcut și vor fi făcute!”, a precizat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate