Băiețelul plecat de acasă, dus la medicină legală. Ce decizie au luat cei de la DGASPC

0

DGASPC Neamț transmite, în urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului și instituirea măsurii de protecție în regim de urgență. Băiatul a fost dus într-un centru al DGASPC Neamț.

Cazul a fost adus în atenția DGASPC Neamț de reprezentanții Poliției și ai clubului de off-road care l-au găsit.

Mai multe detalii în articolele (UPDATE: A fost găsit) ALERTĂ în Neamț! Băiețel de 10 ani, dispărut de acasă și Băiețelul căutat de polițiști a fugit de acasă din cauza relelor tratamente. A fost preluat de DGASPC Neamț

Vineri, reprezentanții Poliției au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării și a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informații, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.”, menționează DGASPC Neamț.

În privința băiatului, DGASPC Neamț va decide în maximum 5 zile  înlocuirea măsurii de protecție în regim de urgență cu o altă măsură de protecție – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanță, plasmentul într-un centru rezidențial.

Familia în cauză mai are 4 fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani și este în curs o evaluare amănunțită pentru a se stabili dacă se impune și scoaterea acestora din familie.”, mai precizează DGASPC Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate