Bacterie rezistentă la toate antibioticele, descoperită în Danemarca

0

Scenariul preconizat de medicii din întreaga lume care previziona o rezistență a bateriilor și microbilor la antibiotice, începe să se adeverească.a2 O echipă de cercetători din Danemarca a descoperit o bacterie care nu poate fi combătută cu absolut niciun antibiotic cunoscut până în prezent.
Conform publicației The Lancet și directmatin.fr, bacteria, o tulpină de E.coli a devenit “invulnerabilă” în urma unei mutații a genei MCR-1.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea tehnică daneză din Copenhaga, mutația o face rezistentă la colistină, antibiotic puternic utilizat la tratarea infecțiilor grave.
Conform rezultatelor cercetărilor, bacteria a fost descoperită la un pacient care suferea de o infecție a sângelui. Prezența sa ar putea fi însă mult mai întinsă, bacterii conținând gena MCR-1 fiind depistate în eșantioane prelevate din alimente importate în perioada 2012 — 2014., relatează și Agerpres.
Oamenii de știință danezi se tem ca această bacterie rezistentă să nu fie răspândită și în Europa, pentru că, deși bărbatul infectat nu a călătorit în străinătate, hrana în cauză a fost importată din Germania.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate