Bac de toamnă/Neamț: 460 de candidați au susținut proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)

0

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 a continuat marți, 25 august, cu proba obligatorie a profilul ( Matematică sau Istorie).

La nivelul județului Neamț au fost înscriși 577 de candidați, însă au fost prezenți 460.

foto arhivă

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens,  comisiile  de  Bacalaureat  din  unitățile  de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului national de  bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc  în  data de  2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeaşi zi, in intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – R6PD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creştere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor  (3-4  septembrie),  vor  fi  comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate