Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 14 iulie 2019
 • :
 • :

Bă, ești nebun? Doamne ferește!

S-a tot scris în presă despre „săptamâna de aur” la japonezi care anul acesta pare-se că s-a prelungit- mai exact de pe 27 aprilie pe 6 mai. Și așa a început panica! Oamenii sunt de-a dreptul buimăciți, revoltați, scandalizați, cum adică ZECE ZILE de vacanță? Creșe închise, grădinițe închise, economia stă pe loc, de mers în concediu așa, din scurt, costă o avere, deci pură aberație! Și asta nu o afirmă câțiva, ci un procent de 45 la sută!

La polul opus, românașul, bubuie de încântare la gândul că vacanța de Paște ar putea fi legată de cea cu ocazia zilei de 1 mai. Cine naiba se mai gândește la gradinițele închise sau la faptul că nu se produc bani în perioada asta? Românu-i zen, își freacă palmele de bucurie și dă iama la carmangerie pentru cârnățaraie și cotletăraie. Îl doare la hasmațuchi, știe să-și trăiască viața că doar n-o fi imbecil ca japonezu` să se streseze până îl ia cu „frezoane”.

Pe principul „ lasă că nu crapă nimeni amu”, ne umplem mațul cu cărnăraie, râgâim niște bere la pet și ne mai „hodinim” puțin c-apăi viața asta nu-i făcută tăt să muncești. Da-i în sărăcie de „gălbejiți” cu autostrăzile lor suspendate de mii de kilometri, cu trenurile lor rachetă și cu toată infrastructura lor. Ce ne trebuie nouă așa ceva? Las`că-i și mâine o zi!

S-avem o zi faină! Ne vedem la un mic..în Vamă!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
6 comentarii la “Bă, ești nebun? Doamne ferește!

 1. RELU

  OARE cat sa dureze până să apară în RO si niste Japonezi , asta deoarece Vietnamezi sunt deja prin Capitală , se tem ,au frica mai puțin de câinii din Romania , in cazul primilor fiind un precedent ,cu o dama atacată pe la Otopeni ! Noua trebuindune așa c am la vreo 10 Brigăzi de oameni mici cu ochii oblici sa ne Îndrume ,arate ce și cum trebuie pus în practică . A daca ar putea sa aducă cu Ei și niște Utilaje gen Hitachi , Komatsu , o flota de camioane Toyota ,sa vezi și Autostrăzi , Drumuri Express , Noi ,ai .noștri Miniștri , Șefi de prin ministere alegând să ofere lucrări la. U S A , Italia și alți parteneri Serioși . La Ei acum ceva timp când a fost tsunami și cu centrala de la Fukushima și au Rezolvat Singuri Problemele ,Intr un timp scurt. . Deacord că se Muncește și la Noi ,dar fara Noima , Ce strica , greșește unul NU pot 10 sa refacă ,

  Raspunde
 2. Radu

  Conform studiilor internationale, romania este tara in care se munceste cel mai mult ca efort fizic si ca numar de ore din europa.Doar ca nu se vede nimic,stiti voi din cauza cui.Asa ca ciocu mic.

  Raspunde
 3. Ioan B.

  Bun pamflet.Dar majoritatea celor cu zile libere nu produce, doar consuma.Asemanarea cu japonezii nu exista .Decat in pamflet.

  Raspunde
 4. mickey999

  Ce tot ii dai cu japonezaraia? Nu vezi ca-i la moda chinezaraia peste tot in lumea asta? 🙂

  Eu daca as avea 10 zile libere m-as duce s-o vizitez pe ursoaica Ancutza.

  Pfaaaai! Ia te uita, am mai mult de zece zile libere da’ ploua de rupe si pina la aeroport cred ca imi trebuie kaiak …ca mashina nu cred ca puteste atit de mult.

  🙂 🙂

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *