„B Zone folk România“ a ajuns la cea de-a treia ediție

0

•    Festivalul este organizat de Consiliul Județean Neamț

În perioada 13-14 mai 2023, Parcul Cetate din orașul Târgu-Neamț devine gazda Festivalului „B Zone Folk România”, eveniment aflat la cea de-a treia ediție.

Festivalul are ca principal scop promovarea imaginii județului, în vederea creșterii numărului de vizitatori în Neamț. Turiștii se pot bucura de participarea la o gală de recitaluri folk.

Ca în fiecare an, „B Zone Folk România“ încurajează participarea tinerelor talente și tinerilor interpreți ai genului folk din Neamț să se alăture unor artiști consacrați, spre bucuria publicului care va veni să îi asculte.

Sâmbătă, 13 mai, festivalul va începe la ora 16.00. Pe scena din parcul orașului încărcat de cultură și spiritualitate vor urca Grupul de copii „Ariciorii“, Sînziana Ailenei și Grupul „Magic Folk“, Paul Tihan, Andra Andriucă și Bogdan Onofrei, Trupa SPAM iar de la ora 19.00, Gheorghe Gheorghiu și de la 20.00, Nicu Alifantis.

Duminică, 14 mai, chitarele vor începe să răsune cu primii protagoniști ai zilei – membrii Asociației Culturale „Eu Cred“ din Tașca. Vor continua cei de la Grupul „Zori“, cu Daria Boghean și Teodora Beleaua, apoi târgnemțeanca Ana-Maria Filip, iar de la 18.00 la 22.00 publicul îi va asculta pe Andrei Păunescu și Cenaclul „Flacăra“, cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Puskas, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși“.

Festivalul „B Zone Folk România“ a avut prima ediție în 2019. Încă de atunci evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, fiind considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de folk ale anului din România. Cu o pauză în perioada de pandemie, evenimentul s-a reluat anul trecut, când a avut loc cea de-a doua ediție.

„B Zone Folk România“ își menține scopul de a avea ecouri naționale și internaționale prin aducerea acestui concept cultural în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, într-un cadru natural deosebit, încărcat de istorie. Pe ritmuri de folk, turiștii pot descoperi ospitalitatea zonei, bucatele moldovenești, suvenirurile confecționate de meșterii populari locali, muzeele, Cetatea și, bineînțeles, zimbrii liberi din pădurile Neamțului.

„Sunt convins că foarte mulți nemțeni așteaptă festivalul! Consiliul Județean susține acest proiect și urmărește ca de la an la an să fie tot mai mulți participanți și evenimentul să fie unul care să intre în calendarul național al iubitorilor de folk. Este o muzică specială, pe care o iubesc oamenii care doresc să își umple sufletul de emoție și bucurie. La cât de frumos e ținutul nostru, la cât de bine se pretează să asculți chitarele la poalele Cetății Neamț, considerăm că e o maximă oportunitate să susținem și să organizăm acest festival. Lansez invitația tuturor celor care ne-au fost alături la edițiile anterioare, să vină și de această dată. Cât despre nemțenii și turiștii care nu au fost până acum la «B Zone folk România», sunt convins că vor avea o experiență deosebită, dacă pe 13 și 14 mai vor ajunge în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, de la lăsarea răcorii“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Așadar, nu ratați un weekend de poveste și prietenie la Târgu-Neamț, în perioada 13-14 mai. Intrarea la festival este liberă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu orașul Târgu-Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ și Casa Culturii „Ion Creangă“.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate